0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Türk Milleti ve Beyleri!

Ey benim büyük milletimin bütün kavimleri boyları, 

Kabileleri, budunları, urukları, obaları, Türk soyları. 

Kumandanları, beyleri, devletin güney ve kuzey yöneticileri, 

Bir yanda mülki ve idari erkanın ulvi üst düzey yöneticileri. 

Hanedan ailesinden Şadapıt Beyleri, güçlü erkan beyleri, 

Öbür tarafta ise askerî erkanın önde gelen Tarkan beyleri. 

Özellikle bu kazanımları, devam ettirecek olan yiğitlere derim, 

Kardeşlerim, oğullarım, bütün soyum, boyum, buyruk beylerim! 

Otuz kabile olan Tatar halkının dokuz boydan oluşmuş Oğuz beyleri, 

Bütün halkım, aziz milletim, duyun beni, kaldırın havaya kılıçları yayları. 

Sizlere söylemem gereken çok önemli sözlerim var!  

Sözlerimi baştan sona dinleyin, sözüm size etsin kar. 

İşitin beni, sesime kulak verin, sözümü iyi anlayın, 

Gönülden gelen sözlerimi can kulağıyla dinleyin.” 

Kim aday oldu, kim aday olacak, üç büyük şehrin adayı açıklanacak derken, son anda yine bir şeylerden vazgeçildi! Dün Haliç kongre merkezinde AK Parti özellikle de üç büyük ilin adayını açıklayacağını duyurmuşken, Sayın Bahçeli Antalya’da, İstanbul’a Ankara, İzmir’i de ekleyip bu üç ilde de aday çıkarmayacağını açıklayınca gündemin her bir zerresini siyasetin belirlediği bu dönemde, şimdi bu da nereden çıktı diyenleriniz olmuştur! 

Mesele bu ya, herkes bu sorulara cevap ararken bendeniz de Yenilmez Sanat Merkezi Türk Temaşa Atölyesinde bir başka soruya cevap arıyordum! 

Bu arayışımda bir de baktım, bundan 1284 yıl önce tam da bugün 25 Kasım 734 yılında ebediyete göçmüş birinin sözleri çıktı karşıma! 

Bilge Kağan... 

Zamana yenik düşmesin diye de zamana en fazla dayanan taşa yazdırmış diyeceklerini! 

Ne enteresandır ki, bu kitabedeki (Orhun Kitabeleri) nasihatler kulağa küpe etmesi gereken Türkler tarafından değil de bundan tam 125 yıl önce bugün 25 Kasım 1893’te Kopenhag Üniversitesi Genel Dilbilimi Profesörü ve Danimarka Kraliyet İlimler Akademisi üyesi Wilhelm Ludwig Thomsen tarafından okunuyor! 100 yıl öncesine baktığımızda, ebediyete intikal eden cennet mekân Sultan II. Abdülhamid Han tahttadır, yaşanan halin ne olduğunu dememe gerek var mı, bilmem? Daha doğrusu, 125 yıl önce ne yaşanmışsa Türk yine, o yaşananların devamını yaşamakta! 

Derken, bundan tam 101 yıl önce bugün 25 Kasım 1917 tarihinde, Bilge Kağan’ın dediklerini kendisine rehber edinecek ve bu uğurda bir ömür adayacak olan Alparslan Türkeş dünyaya geliyor! 

Bugün 25 Kasım 2018 ve bir yanda devlet adamlığında kendisine rehber olarak cennet mekân Sultan II. Abdülhamid Han’ı örnek almış Recep Tayyip Erdoğan diğer tarafta da Bilge Kağan’ın dediklerine bir ömür adamış cennet mekân Alparslan Türkeş’i kendisine rehber etmiş Devlet Bahçeli! 

El ele verdiler! 

Ne için mi? 

31 mart 2019 ‘da 31 Mart 1325 (13 Nisan 1909) tarihlerinin müsebbipleri galip gelmesinler diye! 

Ne olduğunu demeyeceğim, meraklısı açsın tarih kitaplarını okusun! 

Dün aday olanlara ve bundan sonra aday olacaklara da diyeceğim o ki, seçildiğiniz ilk gün ilk işiniz, ‘’Ey Türk, titre ve kendine dön!” düsturuna yönelmek olsun! 

“Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir?’’ diyen Bilge Kağan’ın sözlerini odanızın en görünür yerine asınız! Eğer bunu yaparsanız, önümüzdeki seçimlerde de garanti aday olursunuz! 

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

Yerel yönetimler

04 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX