0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Evet, Cumhur İttifakı İzmir'i alır!

“Cumhur ittifakı İzmir’i alır’’ başlıklı yazımdan sonra tahminimin üstünde heyecan yarattı! Şu kadarını söyleyeyim, bendenizin ve birçok bakan, siyasetçi, bürokrat, sanatçı her kesimden insanın hocası doksan yaşını geçmiş Saygıdeğer Prof. Dr. Adnan Gülerman bile bizzat arayarak heyecanını dile getirip, sokak sokak, çalışmaya hazır olduğunu söyledi. 

Öyle insanlar aradılar ki, inanamadım! 

Gerek parti içi mücadeleden gerek kendi ekonomik durumlarından, bir sebeple siyasete küsmüş insanların, tekrardan şevke gelmeleri bendenizi bir başka heyecanlandırdı! 

Demek ki, insanlar bir şeyler bekliyor, bekledikleri şeyler de öyle ahım şahım şeyler değil! 

Cumhur ittifakının tarafları Ak Parti, MHP, BBP ve bu ittifakın amblem olarak içinde olmasa da mensuplarının içinde olduğu SP, kendi içlerinde helalleşmeliler! 

Nasıl mı? 

Bir güler yüz, bir tatlı tebessüm ile, ‘’Nasılsın Kardaş’’ sözü ile sımsıkı sarılarak... 

Bu yapılabilse inanın ki, ne nizalar yaşandı, neler oldu kimse konuşmayacak ve herkesin bir anda ağzından çıkacak söz, ‘’Eee, nerede kalmıştık?’’ olacaktır! 

Şunu özellikle arz etmek isterim ki, iyi ve kötü günde birbirleri için ölümü göze almış insanların bu insani hamleyi yapmaması ya da yapamamasının Allah nezdinde de millet nezdinde de bir izahı asla olmayacaktır! 

İnsanlar açıkça sormasalar da yüreklerinden, ‘’Sen dün beraber ölüme koştuğun, bir lokmayı paylaştığın, dünya ahiret kardeşim dediğin insanın oyunu almadan, benden nasıl oy istersin?” derler, bunu demekte de sonuna kadar haklılar. 

Helalleşmenin ardından da İzmir’in geleneğinde olan, ‘’Cuma sohbetleri’’ gelmeli. 

İzmir’de yaşayanlar Hisar Önü, Basmane Camii, Bornova Camii, Alsancak Camii, Buca Merkez Camii, Cuma sonrası sohbetlerini bilirler! Her görüş ve cemaatten insanların bir araya gelip yaptıkları çay sohbetleri... 

Alın size, bu sohbetleri başlatacak ismi de vereyim, Sayın Mehmet Karanfil! 

İzmir’in Yunus’u, Alperen’i... 

Bu sohbetlerin deminden çıkacak şevke, inanın ki yol dayanmayacaktır, çünkü bu sohbetler yıllardır ihmal edilen helalleşmeyi sağlayacak! 

Aday mı? 

İnanın ki, bunlar, bu ufak insani hamleler için adım atıldıktan sonra onlarca yüzlerce aday çıkacaktır! 

Buyurun haftalık sloganlar: 

“İzmir çok güzelsin’’ 

“Biz kimiz?” 

‘’Biz, İzmir’in delikanlıları’’ (Burada kullanılacak resim ya da görüntü de kadınlı erkekli olacak, delikanlılık erkeklere özgü bir sıfat değildir) 

“İzmir, sana aşığız”  

“İzmir, senin aşkın bizi yollara düşürdü” 

“Evet, İzmir çok güzel ve biz İzmir'e aşığız” 

İzmir’in delikanlıları unutmayın ki, aşığa yol dayanmaz! 

Bakınız, ‘’Ankara Kulisi’’ isimli, bendenizin de takip ettiği sosyal paylaşım hesabı, ‘’Cumhur İttifakı İzmir’i alabilir mi?” diye bir anket düzenledi, ben bu yazıyı yazarken anket yüzde 30 evet, yüzde 70 hayır gösteriyordu! 

Netice ne olur bilmem, lakin bildiğim şu ki, Sayın Özfatura 1984’de aday olduğunda anketler kendisini yüzde 6 gösteriyordu! Demek ki, dünden daha şanlıyız ve işimiz dünden daha kolay!

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX