0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

CHP zihniyeti!

Her geçen gün, hemen hemen her kademeden, her makam ve mevkiden kişilerin beyanlarına bakınca, insanımızın topyekun kendi hikayesinden ne kadar da uzak olduğunu gördükçe, kahrolmamak elde değil!

Dünyanın herhangi bir ülkesinde vuku bulsa herkesin takdir edeceği olaylar, maalesef bizde çok çirkin bir şekilde itibarsızlaştırılmakta!

Geçenlerde, adı lazım değil bir televizyon kanalında, CHP'li bir yetkiliyi dinledim!

O konuştukça, koskoca CHP'nin ne hale geldiğini üzülerek izledim!

Konu, Milli Savunma Bakanı'mız Sayın Hulusi Akar'ın bazı askerlerle, Siirt'in Tillo ilçesinde bulunan Fakirullah Hazretlerinin makamında Cuma namazı kılması idi!

Söz konusu CHP'li yetkili, bir bardak suda fırtına kopararak sanki rejim elden gitmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yer ile yeksan edilmiş gibi ortalığı ateşe veriyordu!

Hızını alamayıp, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerini de işin içine katıp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni adeta Afganistan yönetimine Taliban'a benzetme cehaletini gösterdi!

Bilmiyor ki, her yıl 21 Mart ve 23 Eylül günlerinde dünyanın her bir tarafından fotoğraf sanatçıları, Siirt Tillo 'da Fakirullah Hazretlerinin mekanında olurlar!

Çünkü her yıl, gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül günlerinde, yeni doğan güneşin ilk ışıkları, pencere boşluğundan geçip, türbe kulesinin penceresine, oradan da kırılarak, İsmail Fakirullah Hazretleri'ne ait sandukanın baş tarafına düşüyor!

Çünkü, İsmail Fakirullah Hazretleri'nin öğrencisi Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, hocasına olan saygı ve minnetinden dolayı kilometrelerce öteye yaptırdığı kule ile bu sistemi kurmuş!

Bitmedi...

Ne garip bir tecellidir ki, geçmişte bir başka CHP zihniyeti, İsmail Fakirullah Hazretleri'nin üniversitesinden kalan (dönemin Astronomi Üniversitesi) yapıları ahıra, depoya dönüştürüp, beton sıva yapınca, sistem uzunca bir zaman çalışmamıştır!

Allah'a şükür ki, ekranlardan tanıdığımız büyük tiyatro insanı olan, şimdilerde hayata tutunmaya çalışan Sayın Kenan Işık Bey'in kardeşi Mimar Sayın Prof. Dr. Mehmet Işık'ın üstün gayretleri neticesinde, eski haline döndürülüp, çalışır hale getirildi!

Hani, bir söz vardır ya, ''Her sakallıyı deden zannetme'' maalesef bizim CHP de geçmişe ait ne kadar medrese, ilim yuvası varsa, ''Laiklik elden gidiyor'' narasıyla geçmişimizin gafili olup, tüm değerlerimizi itibarsızlaştırmakta!

Ne yazık ki, CHP'li vekilin, bu sistemin UNESCO tarafından koruma altına alındığından bile haberi yok!

Bu sistemi hocasına saygısından dolayı yapan Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin, bugün bile birçok konuda kaynak alınan coğrafya, anatomi, fizyoloji, dini ve felsefi içerikli, "Marifetname" adlı eserinden bile haberi yok!

Sayın Hulusi Akar Bey, tam da kimliğine, medeniyetine ve kültürüne yakışır bir farkındalık yapmıştır!

Ne diyeyim, Allah, dostun da düşmanın da cahilinden korusun.

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX