0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

25 OCAK 2043 ANA HABER BÜLTENİ

Selamlar değerli dostlar. Dün bu günü doğurmuştur, bu gün yarını doğurur. Bundan yıllar önce yaşanmış olayların neticeleri sadece yaşanan süreçteki insanları etkilemedi, bizleri de etkiledi. Bu gün bizim neslimizin yaptıkları da geleceği etkileyecek. Yapılacak güzel uygulamalar gelecek nesillerin hayatlarını güzel yönde, farkında olmadan bile yapılacak kötü uygulamalar gelecek nesillerin hayatlarını kötü yönde etkileyecek. Günlük yaşamın hengamesinde dünya çapında ne olup bittiğine pek kafa yoramasak da, sonuçlarını bizlerin çocukları ve torunları yaşayacak. Bu yazıda 2043 yılında belki de daha yakın tarihlerde yaşayan nesillerin karşılarına çıkabilecek bazı haber başlıkları hakkında tahmin yürüteceğim.

Evet Sayın Seyirciler 25 Ocak 2043 tarihli ana haber bültenimizdeki haber başlıkları;

- DSÖ Başkanı'nın bu gün yaptığı, "Önümüzdeki aylarda beklenilen tehlikeli grip salgınının yayılma hızını önlemek zorundayız. 2023 yılında imzalanan Uluslararası DSÖ Anlaşması'na istinaden oluşturulan Hastalığı Önleme Güçleri, taraf ülkelerde gerekirse zor kullanmak şartıyla yayılımı önleme uygulamalarını devreye sokmalıdır." açıklamasından sonra toplanan bazı sağlıkçılar bunun küresel kontrol ağının bir parçası olduğunu söyleyerek protesto etti.

- Davos'ta toplanan Dünya Ekonomik Forumu'nun, "iklim üzerindeki sera gazı etkisini kırma amacıyla devlet kontrolünde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kısıtlamalarını gizlice delen sivillere yaptırımların arttırılması" kararı küçük çiftlik sahiplerince protesto edildi. Ayrıca Foruma katılan iş adamları ve bürokratların uçakları için inşa edilen yeni havalimanının pist sayısı artırıldı.

- Uzmanlar Sağlıklı Gebelik uygulaması kapsamında oluşturulan yapay rahim tarlalarının normal gebeliklere göre daha sağlıklı olduğunu açıkladı. Doğumlarda oluşan hastalıkların uzmanlar kontrolünde yapay rahimlerde büyütülen bebeklerde daha az olacaktır, açıklaması yapıldı. Eski usul gebeliği savunan Geleneksel Sağlık Topluluğu yaptığı açıklamada, yapay rahim uygulamasının insanlık dışı olduğunu ve acilen yasaklanması gerektiğini bildirdi. Ve uygulamayı, "İnsan Robot Değildir" sloganı ile protesto etti.

- Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında, cinsiyet değiştiren bireylerin evlenirken bildirilme zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yasa tasarısı tartışmalara yol açtı.

- Karbon ayak izi ile üstü üste 9 kere belirlenen limitin üzerinde karbon salınımı yaptığı anlaşılan karı kocanın banka hesaplarına 5 yıllık bloke konduğu için, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayacağı anlaşılınca, çocuklar aileden alınıp LGBT evlilik yapmış bir çifte verildi. Aile, eskiden cebimizde nakit para olurdu. Nakit para kaldırıldığından beri bankalara muhtaç hale geldik. Çocuklarım da elimden alındıktan sonra yaşamanın ne anlamı var, dedi.

- Uluslararası Hava Tahmin Kurumu; İklim değişikliğini önlemek için Güneşi karartma projesi kapsamında havaya püskürtülen maddelerin Güney Amerika'nın bazı bölgelerinde tarım mahsullerini etkileyebileceği ve söz konusu bölgelere insani yardım yapılması gerektiğini açıkladı.

- Ekmek yapımında kullanılan böcek unu miktarları, %60'tan %85'e çıkarıldı.

- Sebzelerin genetiği ile oynanarak içlerine yerleştirilen aşılara bir yenisi daha eklendi. SarsCov2, kuduz ve tetanoz aşılarının yanı sıra göğüs kanseri aşısı da artık, sadece marul yiyerek alınacak.

Yukarıda sıraladığım tahmini haber başlıklarının teknolojileri, görüşmeleri ve tartışmaları hali hazırda günümüzde başlamış durumda. Sizler de basit bir araştırma ile nelere hazırlanıldığını ve gelecekte bizleri nelerin beklediğini görebilirsiniz. Unutmayın, teknoloji her zaman insanlığın yararına olmadı. Yeni buluşlar ve icatlar kimin elindeyse, insanlığa etkisi de o yönde olur. Kalın sağlıcakla.

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX