0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Ağustos 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:08 Ağustos 2018 Çarşamba 01:14:00

Yine salın yine öldürsün!

Kayseri'de katledilen villa güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ı öldüren kişinin seri katil Hamdi Kayapınar olduğu belirlendi. Kayapınar'ın daha önce 7 kişiyi katlettiği ve 16 yıl hapis yattıktan sonra 2017'de salıverildiği ortaya çıktı.

Melikgazi ilçesinde bir işadamına ait villada güvenlik görevlisi olarak çalışan Sami Yılmaz, 2 Ağustos günü akşam saatlerinde, güvenlik noktasında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için özel ekip kurdu, çalışma başlattı. Ekipler, 950 saatlik güvenlik ve MOBESE kameralarının görüntülerini izleyerek, şüphelinin Hamdi Kayapınar olduğunu belirledi. 

Silahı beğendi, katletti

Kayapınar, Melikgazi ilçesindeki evinde yakalandı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, güvenlik görevlisinden gasp ettiği tabanca ve olayda kullandığı tüfek, eldiven ve kar maskesi bulundu. Çok sayıda tabanca ve tüfeğin yanı sıra, cinayetlerde kullandığı kırmızı bisiklet de ele geçirildi. Gözaltına alınan Kayapınar, emniyetteki ilk sorgusunda güvenlik görevlisini tanımadığını, silahını beğendiğini ve hasımları olduğu için sadece tabancasını gasp etmek amacıyla öldürdüğünü itiraf etti. Kayapınar, 1994 yılında, henüz 14 yaşındayken kendisinden bir yaş küçük kız kardeşini iple boğarak öldürüp ilk suçunu işledi, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Şartlı Salıverme Yasası’ndan yararlanarak tahliye edildi. 1998-2001 yılları arasında da Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin’i öldürmekten; polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar’ı yaraladığı iddiasıyla yargılandı, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ancak cani, 16 yıl hapis yattıktan sonra şubat 2017'de tahliye edildi.  

ÖLDÜRDÜKLERİM 'AV' BEN 'AVCI' 

Kayapınar 2002 yılında seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında polise verdiği ifadede, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini anlattığı öğrenildi. Kayapınar'ın, öldürdüğü kişileri ’av’, gasp ettiği para ve eşyaları ’av ganimeti’ olarak gördüğünü anlatırken, kendisini de ’avcı’ diye isimlendirdiği belirtildi. 

Elektronik kelepçeli cani aranıyor

Bursa'da denetimli serbestlik yasasından faydalanarak tahliye olan ve ayağında elektronik kelepçe bulunan M.Ö, yan bakma meselesi yüzünden B.B. ile tartıştı. Çıkan arbedede B.B. hafif şekilde yaralandı. Genç eve giderek babası Y.B'ye (56) durumu anlattı. Evden bıçak alarak çıkan Y.B, M.Ö'nün yanına gitti. İki tarafda bıçak çekince M.Ö, Y.B'yi kafasından ağır şekilde yaraladı. Hastaneye kaldırılan Y.B'nin hayati tehlikesi sürerken, elektronik kelepçeli M.Ö. her yerde aranıyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX