0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Nisan 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:22 Nisan 2019 Pazartesi 08:00:00

Vatandaş hırsıza kapı açtı

Adana polisi, vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek için kapı kapı dolaştı. Bazı vatandaşlar, “Kim o” sorusuna “hırsız” demesine rağmen polise kapıyı açtı. 

Kentte kendilerini tüpçü olarak tanıtıp kapıyı açan vatandaşların evlerinden hırsızlık yapanlara karşı bilinç oluşturmak isteyen polis ilginç bir de yöntem belirledi.

ŞAŞIRIP KALDILAR

Hırsız kimliğine bürünen polis, zili çalarak  “Kim o” sorusuna “Ben hırsız kapıyı açar mısınız” yanıtını verdi. Apartman sakinlerinin çoğunun karşıdaki kişinin kendisini hırsız, olarak belirtmesine rağmen kapıyı açması dikkat çekti. Bazı vatandaşlar ise şaşkınlıkla “Hırsız kim ya” ya da “Ben hırsıza kapı açmam” diyerek tepki gösterdi. 

ANLAMADIK DEDİLER 

Bunun üzerine polis, vatandaşı duyarlılığından dolayı tebrik ederken, kendisini hırsız olarak tanıttıktan sonra kapıyı açanları ise tanımadığı kimselere kapıyı açmamaları konusunda uyardı. Vatandaşlar, hırsız olduğunu anlamadıklarını, bu nedenle kapıyı açtıklarını belirtti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX