0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:13 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00

Uçuran festival 

‘En havalı festival’ Teknofest için geri sayım başladı. Drone ve hacker’ların kıyasıya yarışacağı dev organizasyonda, Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterileriyle nefes kesecek. 

Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında sahip olduğu önemli tecrübe ve geçmişten ilham alan TEKNOFEST, 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Festivale sayılı günler kala Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ( T3 VAKFI ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde etkinliğe destek veren tüm paydaş kuruluşlar, Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında bir araya geldi. Toplantıya İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Mütevelli Heyeti Üyesi Haluk Bayraktar, kuvvet komutanları ve paydaş kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldı. 

FESTİVAL TANITILDI 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedeflerinde önemli rol oynayan kuruluşların paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul tanıtım toplantısında tüm paydaşların TEKNOFEST kapsamında destek verdiği çalışmalar, TEKNOFEST’in misyonu ve hedefleri hakkında bilgiler paylaşıldı. 

SEFERBERLİĞİN İLK ADIMI 

Tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bugün bu toplantıyı yapmamızın en önemli nedeni, Türkiye’nin yüksek katma değerli teknoloji geliştirip üretmesini sağlayacak milli teknoloji hamlesidir. TEKNOFEST Milli Teknoloji Hamlesinin gerçekleşmesinde çok önemli role sahip. TEKNOFEST’te 14 farklı kategoride yarışan ülkemizin kıymetli cevherleri olan 2 bin gencimiz gelecekte bu dönüşümün liderleri olacak.TEKNOFEST ülkemiz milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi yolunda gereken toplumsal seferberliğin ilk adımıdır. Medyamızın da bu konuda gerekli desteği vereceğini umuyoruz” dedi. 

GÖKYÜZÜNDE AY YILDIZLI ŞOV

Milli gururumuz Solo Türk ve Türk Yıldızları ile birlikte, Türk ve yabancı gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacak. Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak, festival alanında sergilenecek. Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği rüzgâr tüneli ve planetaryum yer alacak. 

HACKER ŞAMPİYONASI

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Hack İstanbul 2018 CTF ile Türkiye dünya çapında olağanüstü bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü hackerların da aralarında bulunduğu 2 bine yakın katılımcı büyük bir mücadelenin parçası olacak. Siber güvenlik alanında en büyük otorite olarak kabul edilen APWG, ISSA ve ISACA’nın yönetim kurulu başkanlarının ana konuşmacı olarak katılacağı bu büyük mücadeleyi yerinde izlemek üzere Avrupa Birliği Siber Güvenlik Konseyi ECSO da TEKNOFEST’te yer alacak. 

2000 KİŞİ YARIŞACAK  

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları yine Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedefinde önemli rol oynayan kuruluşlardan Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat’ın paydaşlığında gerçekleştiriliyor. 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarıyla gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri destekleniyor. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor. 

Roket atışları Tuz Gölü’nde 

Roketsan’ın desteğiyle düzenlenen Roket yarışmasının roket atışları 11-14 Eylül tarihlerinde Tuz Gölünde yapılıyor. Bu yarışmaya lise, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılıyor. Öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla yapılan bu yarışma alçak ve yüksek irtifa olmak üzere 2 farklı kategoride düzenleniyor. 

 

 

 

 

  

  

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX