0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:17 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00

Tarihi hamamda ihmal faciası

Bursa’da, tarihi hamamda sobadan sızan karbonmonoksit gazı 4 kişiyi zehirledi, müşterilerden Habip Doğan kurtarılamadı. Alarm sisteminin olmadığı işletmenin sahibi ve oğlu gözaltına alındı.  

Kestel'de tarihi Şifa Hamamı’na giden Dr. Osman Onay, Habip Doğan ve Harun Atalay, kese yaptırmak için göbek taşında yatarken, içeriyi ısıtmak amacıyla yakılan kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. 

ÇOCUK YARDIM ÇAĞIRDI 

Hamamın tellaklığını yapan aynı zamanda işletmecinin oğlu olan Ahmet Faruk Doğan, 11 yaşındaki kardeşiyle birlikte 3 kişiye kese yapmak için içeri girdi. Çok geçmeden dışarı çıkan küçük çocuk, ağabeyinin düşüp bayıldığını, 3 müşterinin hareketsiz yattığını söyleyerek yardım istedi. Zehirlenenler hastaneye kaldırıldı. İnşaat işi yaptığı öğrenilen Habip Doğan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dr. Osman Onay’ın sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi. Öte yandan Doğan'ın cesedi otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi.  

BABA OĞUL SORGUDA 

Yaşanan korkunç olay sonrası ısınma ihtiyacının ucuza karşılanabilmesi için kömür sobasının kullanıldığı hamamda, sızıntıya karşı alarm takılı olmaması dikkat çekti. Olay sonrası Kestel Tarihi Şifa Hamamı'nın işletmecisi Osman Doğan ile hastanede tedavisi tamamlanan tellak oğlu Ahmet Faruk Doğan gözaltına alındı.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX