0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Aralık 2016 Salı 13:42:00 - Güncelleme:07 Aralık 2016 Çarşamba 09:18:00

İşte Avrasya Tüneli için öne çıkan isimler...

Avrasya Tüneli olarak projesinin ismi için Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı anket büyük ilgi görüyor. Sosyal medyada tünelin isminin Mustafa Kemal Atatürk ya da Abdülhamid Han olması için ayrı ayrı kampanyalar başlatılmış durumda.

 

İstanbul Boğazı’nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi’ 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. ‘Avrasya Tüneli’ olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde anket başlatıldı.

 

 

 

AVRASYA TÜNELİ İSİM ANKETİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

 

 

 

 

1 Aralık’ta başlayan ve 10 Aralık’a kadar sürecek olan ankette isim seçenekleri bulunmuyor. Ankete katılanlar istedikleri ismi kutucuğa yazıp ‘Gönder’ butonuna tıklıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri anket hakkında şu bilgiyi verdi: "1 Aralık'ta başlayan anket, 10 Aralık'ta 23.59 itibariyle son bulacak. En çok önerilen isim 20 Aralık'ta tünelin açılış töreninde kamuoyuna açıklanacak. O güne kadar hangi isimlerin önerildiği, kaç ismin yarıştığı gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşılmayacak. İsteyen istediği ismi önerebilir."

 

İşte Avrasya Tüneli için öne çıkan isimler... ile ilgili görsel sonucu
 

ATATÜRK VE ABDÜLHAMİD HAN 
 

Ekşisözlük, Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen sosyal medya kullanıcıları, Avrasya Tüneli'nin ismi için kampanyalar başlattı. Çok sayıda kullanıcı tünele 'Mustafa Kemal Atatürk' adının verilmesini istiyor. Bazı kullanıcılar da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı padişahı Abdülhamid Han olması gerektiğini savunuyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX