0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Nisan 2017 Perşembe 10:37:00 - Güncelleme:06 Nisan 2017 Perşembe 16:20:00

Sınırsızlar Köy Okullarına Kütüphane kuruyor

Ülkenin bir keminin bazı imkânlardan yoksun olduğunu, şartların uygun olmadığını, eğitim sisteminde eşitsizliğini gören, zaman bu gerekçelerle ağlanma zamanı değil, tarihi omuz omuza, birlik beraberlik içinde kazanımlarla dolu halkımızın el ele verip sorunları birlikte çözmek için mücadele etme zamanıdır diyerek yola çıkan, Sosyal Medya üzerinden bir araya gelen ve tamamen gönüllülerden oluşan ekip SINIRSIZLAR..

2  yıla yakın bir zamandır gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş vicdan sahibi kişilerden oluşan SINIRSIZLAR Ekibi, güzel vatanın her köşesinden gelen yardım taleplerine kulak vererek çocuklar içi, Her kütüphane ortalama 1.100 adet kitap ile yaklaşık 35.000 adet kitap toplanmasını sağlamış, 5.000 çocuğa ulaşmıştır.

 

 

Kimdir SINIRSIZLAR ?

 

Önceliği insan olan, insana dokunabilmenin büyüsünü  keşfetmiş bireylerin bir arada olduğu, sadece Sosyal Medya üzerinden bir araya gelen Gönüllü Grubu.

 

2 yıl önce tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelen vicdan sahibi kişilerden oluşan SINIRSIZLAR Ekibi güzel vatanımızın her köşesinden gelen yardım taleplerine kulak veriyor, çocuklarımız için kitap topluyorlar.

 

Politik düşünce, dil, din, ırk, cinsiyet gibi hiçbir ayrım gözetmeden, nerede olursa olsun ihtiyacı olan tüm çocuklara gerekli olan insani yardımı gönüllülerimiz ile ulaştırıyoruz.  “Oluşumumuz partiler üstü, çünkü vicdanın partisi olmaz.” diyen Sınırsızlar Ekibi;  asla olmaz ise olmaz dedikleri  Anayasalarının  KESİNLİKLE PARA TOPLANMAMASI olduğunu özellikle belirtiyorlar.  Yani bu kadar çalışma asla para toplamadan yürütülüyor.

 

Özetle biz hiçbir siyasi parti, dernek vb değil.  Sosyal Medyada klavye başında vboş vakit geçireceklerine somut sonuçlarla , tamamen amatör ama heyecanla bir araya gelen asla para toplamayan, çocukların eşit eğitim hakkına sahip olması gerektiğini düşünen, gelecek neslin daha bilinçli olması için hayatta yeni çınar ağaçları olmaya aday tohumlara su ve güneş olmaya çalışan Gönüllü grubu.

 

İşleyiş Nasıl sürüyor SINIRSIZLARDA?

 

Kütüphane ihtiyacı olan okullardaki öğretmen veya okul idaresi Sınırsızlarla irtibata geçtiği an çalışmalar başlıyor. İlgili okul Müdürü veya Öğretmen, İlçe Milli Eğitimden dilekçe ile yardım talebi onayı alıyorlar, akabinde Sosyal Medya Hesaplarımızdan Kampanya Duyurusu yapıyorlar. Ciddi takipçiler var.

 

Sosyal Medya müthiş bir dayanışma platformu, takipçilerin hızlı ve etkili dönüşleri oluyor. Konuya o kadar hassas yaklaşıyor ki,  beklediklerinden de hızlı gelişmeler olduğunu ifade ediyorlar. Böylelikle okullarda hızlı kütüphane kuruluyor.

 

Sınırsızlar sadece Kütüphane kurmuyorlar, okulun kırtasiye ihtiyaçları, kış mevsiminin sert geçtiği ve yoksulluğun olduğu bölgelerde ihtiyaç halinde Mont, Bot, Kıyafet, Atkı- Eldiven takımlarını çocuklara ulaştırılmasını da sağlıyorlar.

Sınırsızlar olarak dikkat ettikleri en önemli hususlardan biri gönderilen kitapların kesinlikle MEB Onaylı kitaplar olması. Yasaklı yayınların listesini sık sık takipçilerimize duyurarak takipçilerinden azami özen göstermelerini önemle rica ediyorlar. Gönüllü Sosyal Medya kullanıcıları da bu konuda epey dikkatli ve özenli yaklaşıyorlar.

 

Öyle ki kıyafetler 2. El dahi olsa temiz ütülü ve nizamlı koliye konulup gönderiliyor.

 

Öğretmenler de öyle vefakâr ki,  asla göz ardı edilmeyecek emekler var buralarda. Sessiz çoğunluktur bu iyi insanlar. Unuttuğumuz değerleri azmi ve özveriyi bir kez daha hatırlatıyorlar. Sınırsızlar da  bu çağrıya sessiz kalamayız asla diyerek öğretmenlerin emeklerini ve heveslerini  gördükçe umutlarının artarak, daha bir özveride bulunmaya gayret ederek çalışmalarını hızlandırıyorlar. Tüm çabaları öğretmenlerin gayretine destek vermek, çocuklarımızı aydınlık yarınlara taşıyacak yürekli melekler onlar.

 

Sınırsızlar hepsini Sınırsız Gönüllüsü olarak gördükleri takipçilerine seslerini duyurmaya çalışarak Köprü vazifesi olduklarını özellikle belirtiyor.

 

Okullara Kitap ta lazım elbet. Kırtasiye de. Ama çocukların hayaline gök kuşağı da olalım istedik. Ne de olsa hayali olmayan çocuk olmamalı memleketimizde diyerek ihtiyacı olan her okula ulaşmayı görev edinmişler.

 

Burada Okulların bağlı bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin desteği olmasaydı biz o Çocuklara ulaşamazdık diyorlar.

 

Okullara  kütüphane kurmakla kalmayıp, çocuklarımıza kıyafet, kırtasiye malzemesi, okul gereçleri, hatta oyuncak bile temin ediyor.

 

SINIRSIZLAR Takımı olarak Okullarda Kütüphane kurulumu dışında da bir çok etkinlikleri gerçekleştiriyorlar.  

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile  Türkiye Harp Malulü Gaziler Ve Şehitler Derneği ile Gazi ve Şehit çocuklarına bayram sevinci yaşatmak için Türkiye Harp Malülü Gaziler Ve Şehitler Derneği ile irtibata geçip, kampanya duyurusu yapılmış. Kampanya sonrasında tüm ekibi şaşırtacak şekilde takipçilerden müthiş destek gelmesiyle Gazi ve Şehit çocukları için kıyafet, kırtasiye malzemeleri, oyuncak ve kitap toplayarak bayram da hediye olarak ulaştırılması,

Şehit çocuklarımıza Burs Bulunması, . Şehit ve Gazi derneğindeki kampanya sonrasında 2 çocuğa Eğitim Bursu verilmesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanması,  Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bir dilek de sen tut kampanyası gerçekleştirdik. Gönüllü takipçilerimizin desteği ile 17 okula dilek fenerleri gönderilmesi sağlanmış. Çocuklarımızın Dilek fenerlerini yaktıkça gözlerdeki umudu yaşayan ekip durmamış.

 

Ramazan Bayramında Çocukların mutlu edildiği önemli günler olduğunu düşünerek kısa zamanda duyurular yapmış, takipçilerimizle 1.000 çocuğa ulaşıp Bayramlık Hediyeleri gönderilmesi sağlamış, Müzik Okulu Kuruyorlar, Van Çaldıran Anıttepe Ortaokulunda Müzik öğretmeninin yetenekli 2 öğrencisinin ailelerinden izin alarak sanat okuluna hazırlamak istemesiyle ekipman eksikliğini tamamlamaya başlamış, müzik odası oluşturmaya devam ediyorlar. Okul çok heyecanlı, yıllardır bu okulda böyle sesler duymayan öğretmenler öğrenciler tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyorlar.

 

Yürüme engelli ilkokul öğrencisine tekerlekli sandalye temin edilmiş,  Belki doğunun iklim ve yaşam şartları ile sandalyeyi dışarıda kullanamayacak ama en azından okulda arkadaşlarıyla sınıfının dışında sosyalleşebilecek.  Öğretmeni sandalyeyi görünce öğrencinin gözlerindeki ışığı size anlatamayız diye mesajı var. Anlatmasa bile km lerce uzaktan güzel çocuğun gözlerinde o ışığı gördüklerini belirten üyeler hayatın anlamı o çocuğun gözlerindeydi diyorlar.

İşitme engelli küçük kızımıza işitme cihazı ulaştırmışlar, uzun zamandır sessiz olan kızımız artık seslerle kelimelerle hayatı anlamlandırıyor, annesi çok mutlu olduğunu söylüyor.

 

23 Nisan kampanyası ile sınıf süslemeleri bayraklar hediyeler ile 5.000 çocuğa ulaşarak Türk Bayrağı ve bayram süsleri gönderilmiş,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu  Ağrıda bile bayram coşkusuyla İzmir Marşı söyleyerek yaşanmasına vesile olmuşlar. Sarıkamış Şehitlerini anmak için Kars'da bir okula  Vicdanınız Üşümüyor mu kampanyası ile yüzlerce çocuğumuza kışlık kıyafet ve bot gönderilmesi yaptıkları çalışmalardan bazıları.

Tokatta bir okulun boya malzemeleri karşılamış ve yatılı okulun kız öğrencilerinin kullandığı yurdun WC leri yenilenmesi sağlanmış. Yine gönüllüler desteğiyle izinli ve tahrip olmuş okullara boya göndermeye de başlaması da ayrı bir heyecan katmış ekibe.

 

İhtiyaç sahibi öğrenciye gözlüğü kırıldı diye gözlük alınması,  okulların Fen dersinde kullansınlar diye Mikroskop gönderilmesi, Okulda Spor malzemeleri odası oluşturarak bahçede çocukların faaliyetlerde bulunmasının sağlanması, Coğrafya derslerinde uygulamalı anlatım için harita gönderilmesi gibi branş derslerin ihtiyaçları da yine Sınırsızlar ruhunu bilen gönüllülerimiz vasıtası ile çocuklarımıza ulaştırılması sağlanmış.

 

Sınırsızlar ile bir olalım Kampanyası ile CAMİ ve CEMEVİ nde kütüphane bile kuran gönüllü grubu, çocuklarımıza bir olmanın, birlik olmanın gücünü göstermek istediklerini belirtiyor.

 

Sınırsızlar ile görülüyor ki unuttuğumuz değerlerimiz, duygularımızı burada hatırlanmaya başlanmış.  Öyle ki tanımadığınız ve asla da tanımayacağınız, karşılık beklemediğiniz ve asla da karşılığını kişisel almayacağınız kişilere yardım etmek,  çocukların hayallerine dokunmak, onlara hayatta hiç tanımadığın insana da iyilik yapılabileceğini öğretmek. Bunlar unuttuğumuz insani özel duygularmış. Özlemişiz.

 

Sınırsızlar kütüphane kurarken Sanat Dünyası da destek veriyor.

 

Tek derdimiz çocuklar ve bir hedefle çıktık yola : ' Kitap İstiyorum ' diyen son çocuğa da değene kadar elimiz vazgeçmeyeceğiz çalışmaktan diyen ekibe sanat dünyasından da destek veriyor.

 

En son 30. Kütüphanelerini Kartal Beyrut Performans mekânının sahipleri Şengül Çiçek ve Tarkan Yücel Aktan’ın desteğiyle mekânlarında düzenlenen çeşitli konser etkinliklerinde kitap getirenlere ücretsiz bilet kampanyasıyla tamamlanmış. Yine Beyrut Performansın katkılarıyla sanatçı Kıraç konserine gelen hayranlarına kitap çağrısında bulunmuş, bir çok okula kitap desteği sağlanmış.

 

Kats Sahne de düzenlenen tiyatro sanatçısı Sayın Onur Senay ve Cemal Hünal sahneledikleri Patron oyunuyla 2 gün boyunca Sınırsızlar için kitap bilet kampanyasıyla destek verilmiş. Kats Sahnesi sahibi Menekşe Uçaroğlu ve sanatçı Onur Şenay ve Cemal Hünal,  sahneledikleri oyunlarda desteklerine devam edeceklerini belirtiyorlar.

 

Cehalet korkulması gereken olgu, ancak biz korkularımız ile yüzleşerek,  mücadele ettiklerini, korkunun da  zihnimizi esir aldığında özgür ve mutlu insanlar olamayacağını, korkularla yaşamaktan ziyade onlarla yüzleşerek, hayatımızdan fedakârlık ederek mücadele etmeyi birlikte öğrendiklerini belirten Sınırsızlar ekibi, tek dileği takipçilerinin desteği.

 

Dipnot: Sıradaki 31. Kütüphanenin kurulacağı okul Muğla’da.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX