0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mart 2018 Pazartesi 14:13:00 - Güncelleme:19 Mart 2018 Pazartesi 14:20:00

"Şimdiye kadar neredeydiniz, hep sizi bekledik"

Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinden kurtarılan Afrin'deki sivillerin bir kısmı özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşarken, bazıları da yıllardır göremediği evladının yolunu gözlüyor. Suriyeli Kürt kökenli Zahide Muhammed: "Şimdiye kadar neredeydiniz, hep sizi bekledik. İnşallah bu sayede 4 yıldır görmediğim evladıma da kavuşurum. Küçük torunlarım babalarını bekliyorlar. Nasıl mutluyuz, nasıl heyecanlıyız anlatamam" Afrinli Arap kökenli Haci el Arne: "Allah'a şükür her şeye rağmen terörden kurtulduk. Sürekli bunun için dua ediyorduk ve kabul oldu. İnşallah şehrimiz eskisinden çok daha güzel olacak"

"ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ, HEP SİZİ BEKLEDİK''

Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinden kurtarılan Afrin'deki sivillerin bir kısmı özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşarken, bazıları da yıllardır göremediği evladının yolunu gözlüyor. Suriyeli Kürt kökenli Zahide Muhammed: "Şimdiye kadar neredeydiniz, hep sizi bekledik. İnşallah bu sayede 4 yıldır görmediğim evladıma da kavuşurum. Küçük torunlarım babalarını bekliyorlar. Nasıl mutluyuz, nasıl heyecanlıyız anlatamam" Afrinli Arap kökenli Haci el Arne: "Allah'a şükür her şeye rağmen terörden kurtulduk. Sürekli bunun için dua ediyorduk ve kabul oldu. İnşallah şehrimiz eskisinden çok daha güzel olacak"

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinden kurtarılan Afrin'deki sivillerin bir kısmı özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşarken, bazıları da yıllardır göremediği evladının yolunu gözlüyor.

''DUALARIMIZ KABUL OLDU''

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle yaklaşık iki ay süren kararlı ve başarılı mücadelesi sayesinde teröristlerden temizlenen Afrin'de halk uzun süredir beklediği güzel haberin gelmesinden dolayı uzun bir aradan sonra huzurlu bir gün geçirdi. Güvenlik güçlerini büyük bir mutlulukla karşılayan ve dua eden siviller, yer yer kutlamaların yapıldığı ilçede terörün gölgesinde yıllardan beri yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yıllardır yaptıkları duaların kabul olduğunu ifade eden terör mağduru siviller, huzura kavuşan ilçede özgürlüğün tadını çıkarıyor. Bazıları terör örgütünün zulmü nedeniyle yıllardır göremediği evladını beklerken kimileri de örgütün baskıları nedeniyle ekip biçemediği tarlasına kavuşmanın heyecanını taşıyor.

DÖRT YILDIR OĞLUNUN YOLUNU GÖZLÜYOR

Afrin'in terörden temizlenmesinden duyduğu memnuniyeti anlatırken gözyaşlarına hakim olmayan Kürt kökenli Zahide Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün oğlunu zorla silah altına almaya çalıştığını bu nedenle de evladının 4 yıl önce İdlib'e kaçtığını söyledi. Uzun süredir terör örgütü YPG/PKK'nın bölgeden gitmesi için dua ettiğini vurgulayan Muhammed, "Türkiye'ye sevgilerimizi gönderiyoruz. Şimdiye kadar neredeydiniz, hep sizi bekledik. İnşallah bu sayede 4 yıldır görmediğim evladıma da kavuşurum. Küçük torunlarım babalarını bekliyorlar. Nasıl mutluyuz, nasıl heyecanlıyız anlatamam. Allah razı olsun." dedi.

''TERÖRİSTLER HALKIN MALLARINA EL KOYDULAR''

Afrinli Araplardan Haci el-Arne de bugünü asla unutamayacaklarını dile getirerek, yıllardır bunun hayaliyle yaşadıklarını söyledi. Terör örgütünün kendisinden olmayanlara çok zulmettiğine işaret eden Arne, "Yaklaşık 6 yıl kent onların elinde kaldı. Bu sürede insanların arazilerine el koydular, hayvanları, araçları ellerinden aldılar. Tarımla uğraşanlardan her yıl yüklü miktarda vergi aldılar." dedi.

"DUALARIMIZ KABUL OLDU"

İbrahim Abdullah ise Cerablus, Bab, Azez gibi kentlerden sonra Afrin'in de özgürleştirilmesinin insanlarda büyük umut oluşturduğuna değinerek, buna vesile olanlara teşekkür etti. Artık terörün ülkelerinde son bulmasını istediklerini aktaran Abdullah, şunları kaydetti:

"Dualarımız kabul oldu ve Allah bizi bu zalimlerden kurtardı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu güzel güne uyandık ona ve Türk askerine sürekli dua edeceğiz. Terör örgütü YPG/PKK bize çok kötü muamele etti. Bu gördüğünüz hasarlı binalar onların yerleştirdikleri patlayıcılardan oldu. Birçok insan bu patlamalarda hayatını kaybetti. Bize bu güzel günü yaşatan Allah'a hamdediyoruz. İnşallah bununla birlikte Suriye genelinde de savaş sona erer."

"AFRİN'DE HAK VE ADALET KAZANDI"

Rakkalı sığınmacılardan Salih Handavi de Afrin zaferi dolayısıyla Türkleri ve Suriyelileri tebrik ettiğini söyledi.

Mehmetçik sayesinde ülkesindeki kritik bir bölgenin terörden arındırıldığını vurgulayan Handavi, "Büyük bir zafer oldu. Zeytin Dalı Harekatı'nın Fırat nehrinin doğusuna da ulaşmasını istiyoruz. Dünya ülkeleri bunu görsün, terör örgütü YPG/PKK zulmü karşısında Afrin'de hak ve adalet kazandı. Terör örgütü 2 yıl önce Afrin'de bizim 50 şehidimizi arabaların üstüne koyarak çarşılarda gezmişti. Şimdi bugüne dönünce ÖSO ve Türk askerinin zaferine baktığımızda ne şehidimiz, ne yaralımız var. Şehri yıkmadılar, bugün ile o günü karşılaştırırsak bugüne hamdolsun." diye konuştu.

"SAVAŞ DEĞİL FETİHTİR"

Suriyeli Abbadi Nuri ise sığınmacılar açısından tarihi bir dönemin yaşandığını söyledi.

Özellikle Türk ordusuna ve ÖSO mensuplarına sivil hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Nuri, "Büyük bir zulüm üzerimizden kalktı. Bu fetihte, bir sivilin ve çocuğun burnu kanamadı. Uluslararası güçlere diyeceğim, işte bu fetihtir, savaş değildir. Temennimiz Zeytin Dalı Harekatı Fırat nehrinin doğusuna da uzanır. Rakka, Deyrizor, Haseke de bu örgütten kurtulur." dedi.

SİVİLLERİN ZARAR GÖRMEMESİNDEN DOLAYI MUTLULAR

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Şanlıurfa'da, yaklaşık 7 yıldır yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, Zeytin Dalı Harekatı'nda gelinen noktada, sivillerin zarar görmemesinden dolayı mutlular. Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ekrem Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda hedeflenen başarıya ulaşıldığına inandığını söyledi. Dede, Türkiye'nin baskı ve zulüm gören Suriyelileri kurtarmak için yoğun çaba gösterdiğini dile getirerek, Mehmetçik önderliğinde terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin zulmünün bitirildiğini anlattı.

''İŞTE BU FETİHTİR, SAVAŞ DEĞİLDİR''

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar, Afrin'in Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılmasının sevincini yaşıyor. Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Dede: "Türk milletini ve Suriye halkını tebrik ederim. Afrin terör örgütünden kurtuldu. Allah'ın bir hikmetidir, bugün 18 Mart 1915'i, ikinci Çanakkale'yi yaşıyoruz" Rakkalı Handavi: "Dünya ülkeleri bunu görsün, terör örgütü YPG/PKK zulmü karşısında Afrin'de hak ve adalet kazandı" Abbadi Nuri: "Büyük bir zulüm üzerimizden kalktı. Bu fetihte, bir sivilin ve çocuğun burnu kanamadı. Uluslararası ülkelere diyeceğim, işte bu fetihtir, savaş değildir"

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX