0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ocak 2018 Pazartesi 13:20:00 - Güncelleme:15 Ocak 2018 Pazartesi 13:21:00

'Saadet teyze'nin umre hayali gerçek oldu

Sakarya'da topladığı kağıt ve plastikleri satarak hem geçimini sağlayan hem de vatani görevini yapan oğluna harçlık gönderen Saadet Benli'nin çok istediği umre hayali gerçek oldu.

Sakarya'da bacaklarında platin bulunmasına rağmen bir eskiciden temin ettiği bebek arabasıyla topladığı kağıt ve plastikleri satarak hem geçimini sağlayan hem de vatani görevini yapan oğluna harçlık gönderen 65 yaşındaki Saadet Benli, çok istediği umre hayalini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara gitti.

İlerleyen yaşına rağmen bebek arabasıyla kağıt toplayarak hayat mücadelesini sürdüren "Saadet teyze", Anadolu Ajansı'nın haberinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun talimatıyla bir ay önce umre hayaline kavuşacağı haberini aldı.

Büyük mutluluk yaşayan Benli, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan işlemlerin tamamlanmasının ardından çok istediği umre hayalini gerçekleştirmek için hazırlıklarını yaptı.

Benli, İl Müftülüğünce Sakarya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde düzenlenen programın ardından ailesiyle vedalaşarak, umre yapacak vatandaşlarla kutsal topraklara hareket etti.

Oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu görülen Benli, 14 gün kutsal topraklarda dua etmenin mutluluğunu yaşayacak.

"İki haftadır uyuyamadım"

Bahçelievler Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Saadet Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ne zenginlik ne de herhangi bir yardım istediğini, tek hayalinin hacca ve umreye gitmek olduğunu söyledi.

Bu hayalinin gerçekleştiğini anlatan Benli, "Yardım edenler, Allah hepsinden razı olsun. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah ne muradı varsa versin." dedi.

Kutsal topraklarda isteyen herkese dua edeceğini aktaran Benli, "Çok mutluyum. İki haftadır uyuyamadım. O kadar heyecanım var. Siz buldunuz, gerçekleştirdiniz. Allah'ım ne muradınız varsa size versin. Asla ve asla buraya gidemezdim. O da sizin sayenizde oldu. Heyecanlıyım. Oralara gitmek, benim için hayal bile olamazdı, şimdi gerçekleştirdiniz. Çok sağolun, Allah razı olsun." diye konuştu.

"Hac göreviyle alakalı gerekli takibi yapacağız"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Taha Toplu da Saadet teyzenin bundan birkaç ay önce haberlerde en büyük hayalinin kutsal topraklara gitmek olduğunu söylediğini anımsattı.

Bunu duyan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun duruma kayıtsız kalmadığını anlatan Toplu, "Talimatları doğrultusunda ilgili arkadaşlarımız Saadet teyzemizin umre ve hac kayıtlarını yaptırdılar. Çok şükür ki bugün Saadet teyzemizi umreye yolladık. Çok mutluyuz. Allah kabul etsin. İnşallah umreden geldikten sonra ilerleyen vakitlerde de hac göreviyle alakalı gerekli takibi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX