0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

Yeni Superb vizyonumuzun aynası

Skoda, yenilenen Superb’in şarj edilebilir ve kendi kendine şarj olan hibrit teknolojisine sahip motoruyla markanın elektrikli mobilite dönemine start veriyor.

Slovakya’da, Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nın çeyrek finalinde ilk elektrikli modellerini ve yenilenmiş Superb modelini tanıtan Skoda, elektrikli mobilite çağını başlattı. Dünya prömiyeriyle Bratislava’da sergilenen Superb iV ve Citigoe iV, 124 yıllık Skoda tarihinde büyük bir dönüm noktasını işaret ediyor. Yenilenen Superb eylül ayının ikinci yarısından itibaren Türkiye'ye geliyor. Superb iV, markanın ilk şarj edilebilir hibrit modelini temsil ederken, CITIGOe iV ise markanın tamamen elektrikli ilk modeli oldu. Skoda aynı zamanda amiral gemisi modeli Superb’in yenilenen tasarımını da ilk kez sergiledi. 

2 MİLYAR EUROLUK YATIRIM

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, yenilenen Suberb'in, markanın gelecek vizyonunu gözler önüne sermesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Skoda, gerek teknolojisi gerekse tasarımıyla son yıllarda marka olarak büyük bir değişim yaşadı. Superb ile başlayan bu değişim, yine Superb ile devam ediyor. 2003 yılından bu yana Türkiye pazarında 43 bin 900 adetlik satışa ulaşarak segmentinin en çok tercih edilen modelleri arasında. Skoda 2025 stratejisi çerçevesinde yeni elektrikli iV markasına 2 milyar euro yatırım yaparak, dizelin yerini alacak teknoloji alternatifleriyle karşımıza çıkacak. Bu markanın bugüne kadar araç geliştirme için yaptığı en büyük yatırım“ dedi.

DAHA DİNAMİK VE ZARİF TASARIM

Yenilenen Superb ile birlikte modele yeni teknolojiler, daha keskin tasarım ve daha sofistike bir kabin getirildi. Daha dinamik ve zarif tasarıma sahip olan araç, yeni teknolojiler ve daha sofistike kabiniyle de dikkat çekiyor. 

10 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ...

Superb’de şarj edilebilir hibrit versiyonun yanı sıra 6 motor seçeneği ve 10 farklı motor/şanzıman kombinasyonu sunulacak. Dizel motorlar arasında 120 HP’lik 1.6 litre TDI, 150 HP’lik 2.0 TDI ve 190 HP’lik 2.0 TDI seçenekleri yer alacak. Diğer yandan benzinli motor seçeneklerinde giriş seviyesinde 150 HP’lik 1.5 TSI, 190 HP’lik 2.0 TSI ve 272 HP’lik 2.0 TSI motorlar sunulacak. Otomatik şanzıman olarak ise 7 ileri DSG çift kavramalı tercih edilebilecek. Marka, şarj edilebilir hibrit Superb iV modeliyle hem yüksek performans hem de düşük yakıt tüketimiyle çevreci bir sürüş sunuyor. İlk şarj edilebilir hibrit modeli olan Superb iV, 156 HP üreten 1.4 litre TSI benzinli motoru, 85 kW’lık elektrik motoruyla kombine ediyor. Hibrit sistemin toplam gücü ise 218 HP ve 400 Nm olan hibrit Superb, böylece performanstan asla ödün vermiyor. CO2 emisyonları 40 g/km’nin altında olan Superb hibrit, 13 kWh bataryası sayesinde, sadece elektrikli olarak 55 km menzile sahip. Hibrit Superb’in menzili ise 850 km olarak dikkat çekiyor.

SUV'LARI KISKANDIRAN SCOUT

18 inç özel jantlara ve gövde koruma paketine sahip olan Superb Scout, standart modele göre 15 mm daha yüksek. Özel ahşap efektli kaplamalar, Scout’a özel koltuk döşemeleri ve opsiyonel olarak alınabilen alcantara/deri koltuklar ve ortadaki ekrana yerleştirilen off-road göstergeleri, modelin fark yaratan özellikleri oldu. 

MACERACILARA ÖZEL SCOUT

Superb’in hibrit modelinin sunulmasının yanı sıra, yenilenen modelde ilk kez Scout versiyonu yer alacak. Maceracı kullanıcıları hedefleyen Superb Scout,  yerden daha yüksek yapısı ve dört çeker sürüşüyle, her türlü yol koşuluyla mücadele edebilecek şekilde geliştirildi. 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzımanla sunulacak Superb Scout, 2.0 litre TDI dizel (190 HP) ya da 2.0 litre TSI benzinli (272 HP) motorlarla tercih edilebilecek.

İLK ELEKTRİKLİ CITIGO

Skoda’nın tanıttığı CITIGOe iV ise, markanın ilk tamamen elektrikli modeli olarak dikkat çekiyor. Şehir için kullanıma uygun kusursuz bir sıfır emisyonlu otomobil olan CITIGOe iV, 61 kW elektrik motoruna sahip ve lityum iyon bataryasıyla 265 kilometre menzil sunuyor. 40 kW DC hızlı şarjıyla, sadece 1 saatte yüzde 80 kapasitesini doldurmak mümkün.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX