0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Şubat 2017 Çarşamba 11:08:00 - Güncelleme:22 Şubat 2017 Çarşamba 11:36:00

ÖSYM'den son dakika açıklaması! YGS'ye girecekler dikkat!

ÖSYM tarafından, 12 Mart'ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletildiği, bu nedenle adayların "geçici kimlik kartı" ile de sınava girebilecekleri duyuruldu.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık  İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kart  düzenleninceye kadar verilecek geçici kimlik belgesinin kapsamının  genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin,  kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar kabul edilmesinin sağlandığı  bildirildi.

 

YGS'ye girecek 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik  kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı  kaydedilen duyuruda, "2017 YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı  mevcut nüfus cüzdanları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi  dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve  Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi  ile sınava girebilecekler." bilgisi paylaşıldı.

 

YGS GİRİŞ BELGESİ 2017 NEREDEN NASIL ALINIR?

 

2017 YGS adayları YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek ve YGS 2017 sınav giriş belgesini nasıl alacaklarını merak ediyor. YGS 2017 sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen ve YGS sınav giriş belgesi çıktısı almak isteyen adaylar bilgisayarlarının arama çubuğuna ais.osym.gov.tr yazarak aşağıda görüntüsü bulunan ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'na ulaşacaklar.

 

Adaylar 'Sisteme Giriş' bölümünü tıklayarak aşağıdaki sayfaya girecekler.

 

TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'ni sisteme giren YGS 2017 adayları YGS sınav giriş yerlerine ilişkin bilgilere ulaşabilecekler. Adaylar aynı ekrandan YGS 2017 sınav giriş belgelerinin çıktılarını da alabilecekler.

ÖSYM RESMİ İNTERNET SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Lisans Yerleştirme Sınavı takvimi ise şöyle:

 

LYS-4 (Sosyal Bilimler): 10 Haziran 2017

LYS-1 (Matematik): 11 Haziran 2017

LYS-2 (Fen Bilimleri): 17 Haziran 2017

LYS-5 (Yabancı Dil): 17 Haziran 2017

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran 2017

 

YGS SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

 

YGS'ye giren adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular  adaylara  tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS  sonrasında İnternet’ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.

 

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

 

YGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE ULAŞIM MÜJDESİ

 

İstanbul'da 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek YGS'de öğrenci ve görevliler, toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, 12 Mart 2017  Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), öğrenci ve  görevlilerin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanması teklifi onaylandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde (İBB)  AK Parti ve CHP Grubu'nun konuyla ilgili sunduğu ortak önerge, teklif kararı olarak görüşülerek meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

 

Karara göre, 12 Mart Pazar günü YGS sınavına girecek öğrenciler sınava giriş belgelerini, öğretmenler ise sınavda görev aldıklarını gösteren kâğıtları göstererek toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek.

 

Öğrenci ve görevliler sınav günü İstanbul'da hizmet veren İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları Vapurları ile özel deniz motorlarına ücret ödemeyecek. Toplu taşıma araçlarının akaryakıt ve enerji bedelleri İBB tarafından karşılanacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX