0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2019 Cuma 14:31:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2019 Cuma 14:33:00

MSÜ tercihi nasıl yapılır? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

'MSÜ tercihi nasıl yapılır? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorularının yanıtları araştırılıyor. Milli Savunma Üniversitesi MSÜ tercihleri için bugün son gün. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri için adayların elini çabuk tutmaları gerekiyor. Tercihlerinin MSB tarafından belirtilen saate kadar yapılması gerekiyor. Aksi halde adaylar bu yıl için tercih haklarını kaybetmiş olacaklar. MSÜ tercihleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sonuçlarının ardından tercih işlemleri 30 Nisan'da başlamıştı. Adaylar, MSÜ tercihi nasıl yapılır? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorularına yanıt arıyorlar. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerinin bugün MSB tarafından belirtilen saate kadar yapılması gerekiyor. Başvurusunu yapamayan adaylar  tercih haklarını kaybetmiş olacaklar. Adaylar, MSB tarafından paylaşılan e-Devlet uzantılı tercih sayfası üzerinden tercihlerini yapabilecekler. MSÜ tercihleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte MSÜ tercihi hakkında tüm detaylar... 

MSÜ TERCİHİ NASIL YAPILIR? 
MSÜ sınavı tercih aşamasında belirlenen tarihler arasında, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne bağlı Personel Temin Dairesi Başkanlığı sayfası üzerinden tercihlerini yapmaları lazımdır. Adaylar aynı zamanda MSÜ tercihlerini ve tercih süreçlerinin kontrollerini Milli Savunma Üniversitesi resmi web sitesi üzerinden de gerçekleştirebilirler.

Adaylar tercihlerini Harp Okulları ve Meslek Yüksekokulları olmak üzere iki okul türünden yapabilirler. MSÜ tercihleri bağlamında Harp okulları kapsamında tercih yapılabilen okul türleri şu şekilde sıralanabilir:

Kara Harp Okulu (KHO)
Deniz Harp Okulu (DHO)
Hava Harp Okulu (HHO)
Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okullarında eğitim almaların rağmen ayrı bir bölümü oluşturmaktadır.)
Astsubay Meslek Yüksekokulları arasından tercih edilebilen okul türleri ise şu şekilde listelenmiştir:
Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb. MYO)
Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb. MYO)
Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb. MYO)
Sahil Güvenlik
Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb. MYO) (Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girmeleri şartı mevcuttur.)
MSÜ sınav tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme işlemlerinde adaylar Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınır.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Geçtiğimiz yıl da 18 Mayıs tarihinde sona eren tercih sürecinin ardından sonuçlar, 11 Haziran'da açıklanması beklenirken, 21 Haziran tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, MSÜ tercih sonuçlarının 10 Haziran Pazartesi günü açıklanması bekleniyor. 

2’NCİ SEÇİM AŞAMALARININ DEĞERLENDİRMESİ VE SONUÇLARIN İLANI
1) Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.

Aday Değerlendirme Puanı;
a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları YKS (TYT+AYT), Astsubay Meslek
Yüksekokulları için TYT ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için TYT ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanı,
b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı
c) Mülakat Puanından oluşmaktadır.
ç) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için gerek duyulduğu takdirde, TYT ve AYT puanlarında MSB tarafından yerleştirme taban puanı belirlenebilecektir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX