0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Şubat 2019 Salı 12:37:00 - Güncelleme:19 Şubat 2019 Salı 12:38:00

Berna Laçin'e ‘Medine tweeti’ beraatı

İdam tartışmaları sırasında attığı tweet nedeniyle "dini değerleri aşağılama" suçundan hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Berna Laçin beraat etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Berna Laçin 3 Temmuz'da idam tartışmalarının yaşandığı esnada “İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşa etmez!” şeklinde tweet attı. Tweetin ardından suç duyuruları üzerine Laçin hakkında "dini değerleri aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“SUÇ UNSURU OLUŞMADI” BERAATI

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına Berna Laçin gelmezken, Laçin’i avukatı temsil etti. Müvekkilinin beraatını talep etti. Mahkeme, suç unsurlarının oluşmadığını belirtti, Laçin’in beraatına hükmetti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Davanın ilk celesinde savunma yapan Berna Laçin suçlamaları kabul etmeyerek, “Tweet içeriği idamla ilgilidir. İdam etiketi de tweetimin altında bulunmaktadır. Dinle ilgili bir konu yok. Bahsettiğim sadece idamın bulunduğu şehirlerden bir örnektir. Nasıl ki Sultanahmet'te hırsızlık çok arttı desem camiye bir hakaret değilse, buradaki Medine sözü de dini içerik taşımamaktadır. Şehirlerin kutsallığı vardır ama oradaki herkesin kutsal olmadığını biliyoruz. Bunun en yakın örneğini Kaşıkçı cinayeti ile gördük. Böyle bir iddianamenin olması bile benim için ağır" demişti.

(habertürk)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX