0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Eylül 2017 Perşembe 11:53:00 - Güncelleme:14 Eylül 2017 Perşembe 13:02:00

KYK yurt sonuçları '2. yedek' açıklandı! KYK yurt sonuçlarını öğrenmek için sorgula

KYK yurt sonuçları Kredi Yurtlar Kurumu'nun resmi sayfası üzerinden açıklandı. Ek yerleştirme ile üniversiteye yerleşen öğrenciler ise kısa YURTKUR tarafından kısa bir süre içerisinde açılacak sistem üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK'nın 2. yedek yurt sonuçları ardından gözler 3. başvuru tarihine çevrildi. KYK yedek yurt seçimleri, kazanamayan öğrencilerin boş kalan kontenjanlara yerleştirilmesi için yapılıyor.

 

KYK yedek yurt sonuçları, üniversite öğrencilerinin erişimine açıldı. Farklı kentlerde üniversite eğitimi görecek olan öğrenciler, KYK'nın internet sitesi üzerinden 2.yedek yurt sonuçlarını öğrenebilecek. İşte, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun açıkladığı yedek yurt yerleştirme sonuçları ve sonraki yerleştirme süreciyle ilgili detaylı bilgiler haberimizde

 

KYK YURT YEDEK SONUÇLARI AÇIKLANDI

 

KYK yedek yurt sonuçları kapsamında herhangi bir sonuç elde edemeyen öğrenciler, 14 ve 18 Eylül tarihlerinde alınacak başvurularda şansını deneyecek. Ek yerleştirme ile üniversiteye yerleşen öğrenciler ise kısa YURTKUR tarafından kısa bir süre içerisinde açılacak sistem üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. İşte, KYK yedek yurt sonuçları ve ek yerleştirme başvuruları hakkında bazı bilgiler

 

KYK YEDEK YERLEŞTİRMELER HER PAZARTESİ VE PERŞEMBE GÜNLERİ ALINACAK

11 Eylül Pazartesi günü başlayan yedeklerin yerleştirilme süreci, KYK yurtlarında yer olması halinde her perşembe ve pazartesi olmak üzere devam edecek. Dolayısıyla yedeklerin yerleştirilmesi 14 Eylül Perşembe günü ikinci kez, 18 Eylül Pazartesi günü ise üçüncü kez gerçekleştirilecek.



Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da devam edecek.

 

KYK YURT YEDEK SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KYK yurt yedek sonuçları erişime açılacak. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz Kredi Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi sonuc.kyk.gov.tr üzerinden sonucunuza ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX