0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ocak 2020 Cumartesi 16:50:00 - Güncelleme:18 Ocak 2020 Cumartesi 17:39:00

Kazdağları'ndan muhteşem görüntüler

Çanakkale ve Balıkesir il sınırları içerisinde bulunan Türkiyenin oksijen deposu olarak da bilinenKazdağları'nın kar manzarası havadan görüntülendi

Türkiye'nin oksijen deposu Kazdağlarından drone ile çekilen kartpostallık kış görüntüleri kendine hayran bıraktı.  

Kazdağı Milli Parkı, biyolojik çeşitlilik, endemik bitki türleri, orman ve su ekosistemleri, jeolojik ve jeomorfolojik yapı, mitolojik geçmiş ve çevresindeki geleneksel yaşam tarzı ile ulusal ve uluslararası düzeyde eşsiz öneme sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Kazdağı Milli Parkı biyolojik çeşitliliğinden dolayı alan  Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından önemli bitki alanı ilan edilmiştir.

Bugüne kadar Kazdağı’nda bine yakın bitki taksonu tespit edilirken, Göknarı olmak üzere 32 adet Kazdağı'na endemik tür bulunuyor. Bunun yanında Türkiye’nin endemik türü olan ve Kazdağı’nda yetişen 48 adet, endemik olmayan ancak Türkiye’de sadece Kazdağı’nda yetişen 15 adet tür biliniyor.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe ev sahipliği yapan Kazdağı Milli Parkı, kışın ise ziyaretçilerine seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor. Drone ile havadan görüntülenen Kazdağları, kartpostallık manzaraları da gözler önüne serdi.

İHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX