0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Eylül 2017 Çarşamba 16:30:00 - Güncelleme:13 Eylül 2017 Çarşamba 16:43:00

Kalbi olmadan yaşayan adam Craig Lewis

ABD’de yaşayan Craig Lewis (55) nabzı atmadan yaşayabilen dünyanın ilk “kalpsiz” insanı. ABD'nin Texas eyaletinde yaşayan ve daha öncede kalp rahatsızlığıyla mücadele eden Lewis, bu çetin hastalığı ile yaşayarak tarihe geçti.

 

Texas'ta yaşayan 55 yaşındaki Craig Lewis, anormal proteinleri inşa eden bir kalp rahatsızlığı yüzünden ölüm tehlikesi atlattı.

 

Daha önce kalp rahatsızlığı geçiren Lewis'e kalp pili takılmış ve doktorlar hayata döndürmeyi başarmışlardı. Bu defa Lewis'in bedenine Kalp pili yetmedi...

Ölmek üzere olan Lewis'e Texas'lı doktorlarlar ilk müdahaleyi gerçekleştirirken, Texsas Kalp Enstitüsü'nden iki doktor yeni bir çözüm önerdi. Dr. Billy Cohn ve Dr. Bud Frazier, Bay Lewis'in kalbini çıkardıktan sonra cihazı yükledi.

 

Lewis'in vücuduna kan olmadan dolaşımını sağlayacak bir 'sürekli akış' aygıtı yüklendi. Bir gün içinde hasta sağlığına kavuştu ve dünyanın ilk kalpsiz insanı olarak tarihe geçti.

 

İki doktor, bir süre önce cihazı geliştirdi ve yaklaşık 50 büyükbaş hayvan üzerinde test yapıldı. Hayvanların kalpleri alındı ve vücutlarına yapay kan pompalandı. Kalpleri olmayan hayvanlar bütün rutinlerini eksiksiz yerine getirebildiler. Superhaber

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX