0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:12 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00

İsim benzerliği hayatını kararttı

Antalyalı Mustafa Çay, e-devlet sisteminde 4 bin 299 lira borcu olduğunu görünce şoke oldu. İsim benzerliği yüzünden icralık olduğunu söyleyen Çay, mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Mustafa Çay isimli vatandaş, 2016’da bir süre kafe işletmeciliği yaptıktan sonra işten ayrıldı,2017'de de özel bir şirkette satış elemanı olarak çalışmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde bir işini halletmek için e-devlet’te giren Çay, şahsına ait icra olduğunu görünce neye uğradığını şaşırdı.

“Ankara'ya hiç gitmedim”

Ankara’da kendisiyle aynı ismi taşıyan bir işletme sahibinin soğutucu aldığı ve borcunu ödemediği gerekçesiyle kendisine 4 bin 299 liralık icranın olduğunu gördü. Yaşadıklarını paylaştığı ailesi de talihsiz adama inanmadı. 

Her gün faiz işliyor

Ankara’da hiç bulunmadığını savunan Çay, “Şirket yetkililerine durumu anlatmaya çalıştım ancak evime icra getireceklerini ve maaşıma el koyacaklarını söyleyerek çok sert bir tavır sergilediler.Kimseye o kişinin ben olmadığını inandıramıyorum dedi. Psikolojisinin bozulduğunu belirten mağdur, borcun hala e-devlet sisteminde gözüktüğünü ve her gün faiz işlediğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi.  

Almadığı dondurucu maaşından edecek

Yaşadıkları yüzünden ailesiyle sorunlar yaşadığını söyleyen Mustafa Çay, “Huzurum kalmadı” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX