0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mayıs 2017 Cumartesi 00:30:00 - Güncelleme:20 Mayıs 2017 Cumartesi 01:05:00

İnternette paranın patronu olmaya var mısınız?

YouTube’da bir taraftan eğlenirken, ekibe ve ofise ihtiyaç duymadan kısa sürede fenomen haline gelebilir, bu işten zahmetsizce ciddi gelir elde edebilirsiniz.

- Gelişen ve değişen teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber artık herkesin canlı yayın yapabileceği cihazlar elinin altında. 
 

- Bu da bireylerin anında olaylardan ve son dakika gelişmelerinden haberdar olmasını sağlıyor.
 

- Kişiler arası iletişimde sosyal medya payının giderek artması yeni kanalların varlığının en büyük sebebi.
 

- Peki sizin kendinizi tanıtma yönteminiz hangisi? Bir YouTube kanalı mı, Scope mu, Twitter mı yoksa Facebook mu?
 

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube, her gün milyarlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Dünyanın dijital video müzesi olan YouTube’un popülaritesinin temel nedeni ise paylaşımların içeriklerine, sürelerine veya kullanıcılarına herhangi bir kısıtlama getirmemesi. YouTube’da ücret ödemeden veya üye olmadan istediğiniz her konuyla ilgili eğitici veya eğlendirici içeriğe ulaşabilirsiniz. Peki, 7’den 70’e herkesin içerik ürettiği YouTube’da sadece izleyici değil de kanal sahibi olmaya ne dersiniz? Sanal alemde fenomen olmak veya sadece eğlenmek istiyorsanız bir kanal işinizi görecektir. Bunun için illa bir ekibe de ihtiyacınız yok, hayalinizi tek başınıza evinizin konforunda rahatça gerçekleştirebilirsiniz. Kanalınızda düzenli aralıklarla ilgi çekici içerikler üretip takipçi sayınızı arttırabilirseniz bu hobiniz size para bile kazandırabilir.
 

Peki, YouTube kanalınızı nasıl ilgi çekici hale getirirsiniz? 

İşte ufak tüyolar…

Kanalınızı nasıl yansıtmak istediğinizi belirleyin. Ardından kanalınızın ismini, temasını, açıklayıcı unsurlarını ve konularınızı oluşturun. Yazı karakterinizden geçiş efektlerine, arka fon müziğinize kadar bir stil oluşturarak kanalınızın ulaşılabilirliğini artırın. Tercihinizi güzel ve anlaşılır isimden yana kullanın. Dil kurallarına da dikkat edin. Kanalınızın ismini belirlerken bazı aletlerde Türkçe karakterlerin yer almadığı ‘Q klavye’nin kullanıldığını göz önünde bulundurun.x

 

‘Q klavye’ye dikkat edin

Kanalınızın teması üzerine hazırlayacağınız ufak bir metin, ziyaretçilerinizi bilgilendirecektir. Bu unsurda da tüm dünya genelini temel alırsak, Türkçe açıklamanın yanında İngilizce açıklama metninin de olması sizin için avantaj.x

 

Evrensel dilin gücü

Hangi amaca hizmet edeceğinize dair ufak bir tanıtım videosu ile kendi reklamınızı yapabilirsiniz. Manşet kısmına sabitleyebilirsiniz. Unutmayın! Dil kuralı burada da geçerli... Arka plana koyacağınız görsel ne çok kullanılan bir görsel olmalı ne de rahatsız edici, küçük ikona da dikkat etmelisiniz! YouTube’da ‘abone ol’ sistemi önemli. Ne kadar takipçiniz varsa, videolarınız ilk etapta o kadar fazla görünecek demektir. Görüntü geçişlerinizi epilepsi vb. hastalıkları tetiklemeyecek şekilde düzenleyin. Ayrıca duyma engelliler için videolarınıza alt yazı eklemeniz daha fazla kitleye hitap etmenize olanak sağlayacaktır. İçerikleriniz için Photoshop, Movie Maker, Edius gibi basit ama etkili programları bilmeniz yeterli.
 

Altın buton ister misiniz  

YouTube, kanalınız 100 bin aboneye ulaştığında size buton şeklinde gümüş bir plaket gönderiyor. Kanalınız 1 milyon aboneye ev sahipliği yaparsa, YouTube maliyetten kaçmadan bu kez altın buton yolluyor. Daha fazlası için ‘Elmas Buton’ var. Ancak YouTube’un elmas butonu için 10 milyon aboneye ulaşmalısınız.
 

KENDİ REKLAMINIZI YAPARAK TAKİPÇİ KAZANIN

Size ufak bir tüyo: Beğendiğiniz YouTube kanallarına üye olarak o kanalların sahiplerini kendi sayfanıza çekebilirsiniz. Videolardan fazla kişinin haberdar olması için Twitter ve Facebook gibi mecraları kullanın. Videoları paylaşarak arkadaşlarınızın kanalınızdan haberdar olmasını sağlayabilir ve onları sayfanıza üye edebilirsiniz.
 

REKLAM ALMA

Belli bir aboneye sahip olduğunuzda hedef kitlenize ve kanalınıza uygun firmalar sizinle iletişime geçip belli bir ücret karşılığı reklamlarını yapmanızı isteyebilir. Bu tür iş birlikleri YouTube’un size tıklanma başına verdiği ücretin yanı sıra ek gelir getirecektir.
 

YOUTUBE MALİYETİ

Kuracağınız YouTube kanalı için herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Aksine her üyenin ve izlemenin size para olarak geri dönmesine şahit olacaksanız. Tabii üye olurken ki süreç internet paketinizin azalmasına sebep olabilir. Ancak kazancı size über mutluluk verecektir.
 

En iyi ilk 5

YAPYAP: Bu kanalın hayata dair ilginç ipuçları var. Bazıları hayatınızı kolaylaştırabilir, bazıları da sırf eğlenmeniz için.
 

OHA diyorum: İlginç bilgiler, komik videoların yanı sıra faydalı pek çok paylaşım sizi bekliyor.
 

Burak Oyunda: Oyun oynarken aynı zamanda oyunu anlatan videolarla karşılaşacaksınız. Asıl amacı oyunlarda zorlayıcı parkurları geçemeyenlere yardımcı olmak.
 

Cem Yılmaz: Sinema oyuncusu ve komedyen olan Cem Yılmaz’a dair tüm videolarına kendi kanalından ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
 

Netd Müzik: Anlaşmalı müzik yapım firmaları aracılığıyla, çeşitli tarzlardaki müzik kliplerinin resmi yayın kanalıdır.
 

Kaynak: Star / Melek Aydın

AYDA 10 BİN TL KAZANAN YOUTUBER OLMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYIN!

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX