0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00

Habersiz çekilen kredi boşanma sebebi

Yargıtay, kocanın eşinden gizli kredi çekmesini 'güven sarsıcı olay' olarak değerlendirip, boşanma nedeni saydı. Kararla, habersiz kredi çeken taraf kusurlu sayılacak. 

Balıkesir Edremit'te oturan çift boşanmaya karar verdi. Davada birbirlerine karşı ağır suçlamalarda bulunan eşleri dinleyen mahkeme, davalı kocanın karısına haber vermeden bankadan kredi çekmesini 'güven sarsıcı davranış' olarak nitelendirerek tarafları boşadı. Ayrıca davalının mağdur kadına nafakayla birlikte manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

TAZMİNAT GEREKÇESİ DEĞİL 

Davalı koca kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal bir karara imza attı. Manevi tazminata hükmedilebilmesi için boşanmaya sebep olan olayların ‘kişilik haklarına saldırı’ niteliğinde olması gerektiğinin vurgulandığı kararda‘’ Boşanma sebebi 'güven sarsıcı' nitelikte olduğu için mahkemenin manevi tazminat kararı bozulmuştur’’ denildi. 

'Evlilik birliğine zarar' 

Öte yandan hukukçulara göre, evlilik birliğinin temelden sarsılmasına yol açan her türlü tutum ve davranış boşanma nedeni sayılıyor. Eşten gizli gerçekleştirilen her türlü davranış da ‘güven sarsıcı’ nitelikte olduğundan ve evlilik birliğine zarar verdiğinden, boşanma davalarında taraflar bu durumu öne sürebiliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX