0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

FETÖ okulunda ahlaksız teklif

İhanet çetesi, ABD’de gerçek yüzünü göstermeye başladı. FETÖ’nün bir okulunda görev yapan çalışan öğrencilerden uygunsuz fotoğraf istediği gerekçesiyle gözaltına alındı. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletinde Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) bağlantılı olduğu bilinen Orlanda Bilim Sözleşmeli Okulu'nda okulda ofis asistanı olarak görev yapan 19 yaşındaki Jaelen Alexander, “görevini öğrencilerden kendisine uygunsuz fotoğraf göndermelerini istemek için kullandığı” gerekçesiyle çarşamba günü gözaltına alındı. Hazırlanan dedektif raporunda, okuldaki 3 öğrenciden kendisine uygunsuz fotoğraflarını göndermelerini isteyip bunun karşılığında da çocuklara para ve yemek gibi vaatlerde bulunmakla suçlanan Alexander'ın, çocukları, istediğini yapmamaları durumunda derslerden kovmakla tehdit ettiği kaydedildi. 

ÇELİŞKİLER DİKKAT ÇEKİYOR 

Örgüt tarafından görevlendirilen okul müdürü Abdulaziz Yalçın’ın açıklamaları ve soruşturma raporundaki çelişki dikkat çekiyor. Yerel basının ele geçirdiği soruşturma raporunda, FETÖ okulundaki görevli Alexander'a yönelik soruşturmanın 29 Nisan'da başladığı, Alexander'ın bir veliden özür dilediği ve görevinden istifa ettiği belirtildi. Buna karşılık ihanet çetesinin kontrolündeki okul yönetimi ise olayda sorumluluğunun olmadığını belirtmek için söz konusu çalışanın mart ayında işine son verildiğini savundu. 

ÖRGÜTÜ AKLAMA ÇABASI 

FETÖ’cü okul müdürü Yalçın, yerel habercilere yaptığı açıklamada, Alexander'ın yarı zamanlı ofis asistanı olarak ağustos ayında işe alındığını ve arka plan taramalarında herhangi bir disiplin kaydına rastlanmadığını öne sürdü. Bu açıklamalarıyla olayın üstüne örtmeye çalışan Yalçın, Alexander'ın işine mart ayında son verildiğini ve velilerin kendisini suçlamalar hakkında perşembe günü haberdar ettiğini söyledi. FETÖ’cü Yalçın’ın bütün suçu okul çalışanının üzerine yıkarak kanlı örgütün sözde eğitim kurumunu aklama çabası, ülkede büyük tepki topladı.   

FETÖ’cü okul müdürü Doğan Necimoğlu hakkında 2 taciz davası bulunuyor. 

TACİZ SKANDALI BÜYÜYOR 

Önceki gün FETÖ’nün ABD'deki sözleşmeli okullarından Paterson Sanat ve Bilim Sözleşmeli Okulu eski müdürüne, “cinsel taciz” suçlamasıyla ikinci bir kadın çalışan tarafından dava açılmıştı. Gerçek adı “Doğan Necimoğlu” olan, ancak Türk kimliğini gizlemek için “Danny Necimo” ismini kullandığı belirtilen Necimo, ilk olarak mart ayında okulda resepsiyon görevlisi olarak çalışan J.R. adlı bir kadın tarafından sözlü ve fiziki “cinsel taciz” suçlamasıyla haberlere konu olmuş, bunun üzerine görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. 14 Mayıs'ta mahkemeye sunulan yeni dava dilekçesinde, B.B'nin defalarca cinsel tacize uğradığı kaydedildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX