0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Şubat 2020 Cumartesi 16:52:00 - Güncelleme:29 Şubat 2020 Cumartesi 17:16:00

Başkan Erdoğan İdlib şehidimiz Emre Baysal'ın cenaze törenine katıldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İdlib şehidi Uzman Çavuş Emre Baysal'ın Pendik'teki cenaze törenine katıldı.

Şehit Baysal için Pendik'te bulunan 15 Temmuz Şehitler Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda yetkili katıldı.

Cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Değerli kardeşlerim, öncelikle şu anda musallada bulunan şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Biliyoruz ki şehitlerimiz Peygamber Efendimize komşu. Rabbimizin müjdesi çok net ortada: Allah yolunda öldürülenlere, öldüler demeyiniz. Onlar diridir, siz bilemezsiniz. 

"ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALMAYACAKTIR"

Bu mücadeleyi verirken şehit olan Emre Kardeşimize siz de görevinizi en gür sesle yaptınız. Biz şimdi onu o ulu makama uğurluyoruz. Şu an Suriye'de ve Libya'da geçmişte nasıl bu mücadeleyi verdikçe şimdi de veriyoruz. Şehitler Tepesi boş kalmayacaktır. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Şühedanın fışkırdığı topraklardır, bu topraklar.

"BAYRAĞIMIZI ALLAH İNDİRMESİN"

İdlib'de dün yaşanan saldırıda şehit düşen 3 yıllık Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın evine şehit ateşi düştü. Baysal'ın Sancaktepe'de bulunan evine ve sokaktaki tüm evlere Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Bir ambulansın da hazır bekletildiği sokakta, şehit Emre için dua okundu. Şehidin dayısı Umut Başal, "Vatan sağ olsun, Bayrağımızı Allah indirmesin. Şehitlerimizi yüce mevlam yüceltsin. Kendisi nişanlıydı. Nisan'ın 20'sinde düğünü olacaktı. Evini tuttu, eşyasını aldı. Kullanmak nasip olmadı. Şehitlik mertebesine yükseldi. Konuşması çok zor." diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX