0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Aralık 2018 Salı 08:00:00 - Güncelleme:11 Aralık 2018 Salı 08:00:00

Eziyet seansı

Uşak'ta özel bir rehabilitasyon merkezinde, 10 yaşındaki engelli çocuğun darp edildiği öne sürüldü. Ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Uzun süredir eğitim gördüğü özel bir rehabilitasyon merkezinden eve dönen serebral palsi hastası ve otizmli M.K.(10)'nın ailesi, oğullarının yüzü ve kollarında büyük morluklar olduğunu fark etti. Serviste görevli hostes, anneye, 'Oğlunu bu şekilde teslim aldığını' söyledi. 

'TELEFONU AÇMADILAR' 

Bunun üzerine merkezi arayarak durumla ilgili bilgi edinmeye çalıştığını anlatan anne Emine Kılınç, “Oğlum konuşamıyor, kendisini ifade edemiyor, Merkezi aradım, bir süre kimseye ulaşamadım. Kimi aradıysam telefonu açmadı. Daha sonra telefona çıkan yetkililer olayı kabul etmedi. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne giderek oğlumuzun tedavisini yaptırdık” diye konuştu. 

 'ISIRIK İZLERİ VAR' 

Hastanedeki muayene esnasında doktorun çok şaşırdığını belirten anne, oğlunun 2 bacağı, 2 kolu ve yüzünde şişlik ve morlukların olduğunu dile getirdi. Ayaklarında ısırık, boynunda 5 parmağa benzer izlerin olduğunu söyleyen anne, hemen doktor raporuyla birlikte polise gittiklerini anlattı. 

YETKİLİLER ÖNCE ALERJİ DEDİ 

Eğitim merkezi yetkilileri iddiaya göre önce morlukların alerjik reaksiyona bağlı oluştuğunu, daha sonra bu yaraları çocuğun kendisinin yaptığını ifade etti. Söylemlere isyan eden aile, “Bir insan kendi kolunun arkasını nasıl ısırır. Madem böyle bir durum yaşanıyor. Neden kimse müdahale etmiyor” diyerek yetkililerin yalan söylediğini, amaçlarının iftira atmak değil olayı aydınlatmaya çalışmak olduğunu ifade etti.

Sorumlular bulunup cezalandırılacak 

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin konuyla ilgili idari soruşturma başlattıklarını, 2 müfettiş görevlendirdiklerini belirterek, rehabilitasyon merkezi hakkında savcılığa suç duyurunda bulunacaklarını söyledi. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinden yapılan yazılı açıklamada ise iddiaların asılsız olduğu öne sürüldü. 

Kılınç ailesi, “Engelli bir çocuğa bunu nasıl yaparlar aklım almıyor” diyerek isyan etti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX