0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Kasım 2018 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:18 Kasım 2018 Pazar 08:00:00

'Erken emeklilik' şebekesi

Ankara'da sahte engelli raporuyla onlarca kişiyi usulsüz emekli eden çetenin lideri, kurdukları 'sistemi' anlattı. Doktor ve personele rüşvet verdiklerini, hasta olmayanlara 'stent' bile takıldığını itiraf etti. 

Bazı kamu ve özel hastanelerde irtibatlı oldukları personel aracılığıyla yaklaşık 73 kişiye sahte engelli raporu temin ederek devleti 2.5 milyon zarara uğratan suç örgütüne, 12 Kasım'da operasyon düzenlemişti. Çete üyeleri ve rapor sahiplerinin ifadesi ortaya çıktı. Örgütün elebaşlarından şüpheli A.Ö, çete lideri M.G'den aldıkları talimatla sahte rapor düzenlenecek kişilerin tespit edildiğini, hastaneye gittiklerinde sağlık kurulunda sekreter B.Y'nin kendilerine yardım ettiğini anlattı. 

RAPOR İÇİN STENT TAKMIŞLAR 

Suç örgütünün lideri M.G, hastaları özel bir hastanede çalışan kalp doktoru A.K'ya yönlendirdiğini, doktorun ihtiyacı olmayan hastalara bile stent taktığını, bu nedenle devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporundaki engellilik oranında yüzde 30 artış yapılabildiğini belirtti. Bir devlet hastanesinde çalışan B.Y'nin EKO sonuçlarında oynadığını anlatan M.G, hastanenin sağlık kurulunda görevli H.E'nin ise hastaların engellilik oranlarını yükselttiğini bildirdi. M.G. sahte rapor almak ve işlemlerin hızlı yürümesi için söz konusu kişilere rüşvet verdiğini itiraf etti. 

Çetenin kişi başı 4 bin ila 20 bin lira arasında para aldığı öğrenildi. 

MAAŞLAR GERİ ALINACAK 

Gözaltına alınan 27 şüpheliden 10'u tutuklanırken, 17'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2'si hakkında ise ev hapsi kararı verildi. Öte yandan sahte sağlık raporuyla emekli olanlardan, bugüne kadar verilen maaşların geri alınacağı kaydedildi. 

Eksik prim rüşvetle tamamlandı

Usulsüz rapor alan S.B, akrabası M.G'nin yardımıyla yüzde 41 oranında engelli olduğuna ilişkin sahte rapor edindiğini, aylık 2 bin 108 lira maaşla emekli olduğunu ve engellilere sağlanan avantajlardan faydalanmaya başladığını söyledi. SGK prim günü eksik olmasından dolayı emekli olamayan A.D. de 4 bin liraya yüzde 64 engelli olduğuna ilişkin sahte rapor sayesinde emekli olduğunu aktardı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX