0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Aralık 2019 Cumartesi 09:07:00 - Güncelleme:24 Aralık 2019 Salı 11:07:00

13 Aralık EYT son gelişmeler neler?

Bütçe görüşmeleri geçtiğimiz günlerde başladı. 2020 yılında EYT yasasının gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olarak net açıklamalar yaptı. 13 Aralık EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) son durum nedir? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

EYT yasasının çıkmasını bekleyenler son durumun ne olduğunu öğrenmek istiyor. Bütçe görüşmeleri geçtiğimiz günlerde başladı. 2020 yılında EYT yasasının gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olarak net açıklamalar yaptı. 13 Aralık EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) son durum nedir? diye merak edenler için yanıtı haberimizde.. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMALARI 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan tartışılan EYT konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu üzerinden yeniden gündem oluşturuluyor. Kitlelerin etkilenmesine dönük çabaları nasıl yorumluyorsunuz? Ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmeniz nedir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu; fazla uzun sürmez, kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir. Şu anda İskandinav ülkeleri artık bu işten vazgeçme noktasına geldiler. Emeklilikte yaş olayını 70’in üstüne çıkarıyorlar. Biz de ise tam aksi. Kaldı ki Bay Kemal kendi döneminde emeklilik yaşının yükseltilmesini savunan birisidir. Fakat burada tamamıyla siyasi davranıyor, buradan ne elde ederiz diye bakıyor ve böyle bir tezi savunmaya çalışıyor. Geçenlerde çok açık net söyledim. Seçim kaybına vesile dahi olsa biz asla ülkemizin, milletimizin zararına olacak bir vaadin içine girmeyiz. Kaldı ki bir taraftan işsizlik konusunda mücadele veriyoruz diğer taraftan işsizliğe zemin oluşturacak taleplerle karşılaşıyoruz. Bu insanlar çalışıyor zaten. Bu insanları niye kapıya koyup, sonra iş arama yoluna sokalım. Çünkü ne olacak? Yine iş arayacak. Ondan sonra da maalesef bir başkasının istihdam hakkını kullanmış olacak. Bunlara niçin böyle bir yol aralayalım? Bu, Türkiye ekonomisi için çok ciddi bir zarardır.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX