0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2019 Perşembe 16:21:00 - Güncelleme:18 Nisan 2019 Perşembe 17:22:00

'Türkiye önerdiği zaman güvenli bölge kurulmalıydı'

Amerikan Türk Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu Başkanı olan Obama döneminin eski ulusal güvenlik danışmanı James Jones, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "güvenli bölge" önerisini yaptığı dönemde kırmızı çizgilerin aşılmasına göz yummakla hata yaptıklarını söyledi.

Amerikan Türk Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu Başkanı James Jones, S-400 sorunun daha önce çözülememesinden ve işin bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

Jones, terör örgütü YPG ve ABD’nin güvenli bölge konusunda geçmişteki politikasının yanlışlar içerdiğini söyledi. Jones, Obama döneminin Suriye kapsamında kimyasal silahların kullanımını kırmızı çizgi olarak niteleyen ancak müdahaleden uzak duran politikasına atıfta bulundu. “Kırmızı çizginin ihlalinin ardından Suriye’de güvenli bölge oluşturulsaydı o zaman mülteci akını da önlenmiş olurdu. Irak’ın kuzeyinde bu yöntem işe yaramıştı. Kırmızı çizgi ihlal edildikten sonra bunu yapmamak stratejik bir hata oldu” dedi. 

Bloomberg’den tehdit haberi 

ABD basını, Türkiye’nin alacağı S-400 sistemleriyle ilgili hazımsızlığını ileri seviyelere taşıdı. Bloomberg haber sitesinda yayımlanan  Türkiye'nin son kışkırtması cevapsız bırakılamaz" başlıklı yazıda “Türkiye’nin bu son hamlesi yanıtsız kalmamalıdır. Cüretkâr biçimde Rus hava savunma sistemi alan Erdoğan çok ileri gitti” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX