0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00

Bu logodan şaşmayın

Yerli mallara teşviki artırmak amacıyla ürün etiketlerinde kullanılacak logo belli oldu. Türk mallarında zorunlu olarak yer alacak Yerli Üretim logosu, ambalaj üzerine rahatça görülebilecek şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilecek.

Ticaret Bakanlığı'nca ‘’Fiyat Etiketi Yönetmeliğin’’nde yapılan ve Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, Türkiye'de üretilen malların etiketlerinde bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaretleri kullanma zorunluluğu getirildi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı toplantıyla ürünlerin fiyat etiketlerinde kullanılacak yerli üretim logosunu tanıttı. 

‘KENDİ MALIMIZI TANIYACAĞIZ'

Türkiye ekonomisi için önemli bir gün olduğunu söyleyen Ruhsar Pekcan, “Güzel ülkemizde ürettiğimiz ürünler için yerli üretim logosu geliştirdik. Böylece vatandaşlarımız, etiketlerden burada üretilen, bu ülkeye yatırım yapan, bu ülkede istihdam sağlayan çalışkan insanımızın ürettiği ürünlerin ayrımını yapabilecekler. Yerli üretimimize sahip çıkmak, çocuklarımızın zengin geleceğine sahip çıkmaktır. Yerli üretim logomuzun herkese hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı. 

FIRSATÇILAR TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Son dönemde iç piyasada spekülasyon oluşturarak tüketicilere zarar veren firmalar üzerinde denetimlerin artırıldığı konusunda bilgi veren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gerekli önlemlerin alındığını belirtti. 41 bin 821 ürünün denetlendiğini, 131 firmanın bin 296 ürününde haksız fiyat artışı tespit edildiğini açıklayan Pekcan, denetimlerde 680 ürünün ise gramajında oynandığını tespit ettiklerini duyurdu. 

ANINDA CEZA KESİLDİ 

İlgili firmaların savunmalarını istediklerine dikkati çekerek, gerekli cezaları da kestiklerini, bu konuda hiçbir tolerans göstermeyeceklerini dile getiren Bakan, firmalara 6 bin 97 liradan 69 bin 86 liraya kadar ceza kesme ve bunu 10 katına kadar da çıkarma yetkilerinin bulunduğunu ifade etti. Bakan Pekcan, stokçularla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığıyla beraber stok kontrolleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Onlara da anında cezalarını kesiyoruz” diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX