0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00

Bir imzayla hayatı karardı

Okuma yazma bilmeyen Bilal Asatekin, patronu tarafından ‘sana sigorta yapacağım’ denilerek notere götürüldü. Burada SGK belgesi zannederek imzaladığı evraklar yüzünden 300 bin TL borçlu şirketi devraldı.

Antalya Kepez'de yaşayan Bilal Asatekin (44) , 2013 yılında bir işyerinde temizlikçi olarak çalışmaya başladı. İddiaya göre patronu O.Ç, 3 yıl sigortasız çalıştırdığı Asatekin’i sigorta yapma vaadiyle kandırıp notere götürdü. Burada okuma yazması olmayan çalışanının avcuna yazı ve imza örneği yazıp yönlendirmelerde bulunarak, ailesinin adına görüken borçlu şirketi üzerine devretti. 

İŞTEN ÇIKARILDI 

Dört ay çalıştıktan sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan Bilal Asatekin, bir süre sonra kendi üzerine 300 bin TL borçlu bir şirket olduğunu öğrendi. Eski patronu O.Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak mahkeme, noterdeki belgelerin düzenleme şekli dikkate alındığında, iddianın inandırıcı olmadığı, karşı tarafın suçlamaları kabul etmediği ve iddiayla ilgili somut delil bulunamadığı gerekçesiyle davayı kapattı. 

KANSERE YAKALANDI 

Dolandırıldığını ileri süren Asatekin, imzayı attığında eski patronunun anne ve babasının da noterde olduğunu, işlemlerin ardından O.Ç’nin, ‘Hadi hayırlı olsun sigortan başladı’ dediğini, kendisinin de sevinçten işyerindeki tüm arkadaşlarına çay ısmarladığını anlattı. Bu zaman zarfında maddi manevi zor günler geçiren ve sağlığı bozulmaya başlayan Asatekin, ikinci şoku da akciğer kanseri olduğunu öğrendiğinde yaşadı. Hatalığından dolayı 6 ayda 95 kilodan 50 kiloya düşerek çalışamaz hale geldi. 

‘23 KİŞİYİ DAHA KANDIRMIŞ’ 

Kişisel ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çektiğini belirten Bilal Asatekin, dolandırıldığını iddia ettiği kişiye gözü yaşlı bir şekilde seslenerek, “Beni bu hale koydular, benden daha kötü olsunlar. Hayatımda attığım ilk imzaydı. Okuma yazma bilmediğim için imza attırdı. Benim saflığımdan yararlandı” şeklinde konuştu. On bir yıldır abisine bakan Satı Şen ise “O.Ç.'nin 23 kişiyi daha kandırdığı yönünde iddialar da var” şeklinde konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX