0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Aralık 2018 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:14 Aralık 2018 Cuma 08:00:00

Başkentte tren faciası

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'le kılavuz trenin çarpışması sonucu, 9 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Kazada kusuru olduğu belirlenen 3 TCDD görevlisi gözaltına alındı. 

206 yolcusu bulunan Yüksek Hızlı Tren (YHT), önceki sabah 06.36'da, Marşandiz İstasyonu girişinde yol kontrolü yapan kılavuz trenle çarpıştı. İstasyondaki üstgeçit de çarpmanın etkisiyle trenin üzerine çöktü. 

ÖLENLERİN ÜÇÜ MAKİNİST

Büyük hasar gören kılavuz tren ise 30 metre savrularak ters dönüp raydan çıktı. Çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi olay yerine sevk edildi. Kazada 3'ü makinist, 6'sı yolcu, toplam 9 kişi yaşamını yitirdi, 34 kişi yaralandı.  

HARDDİSK İNCELEMEYE ALINDI 

Kazada kusuru olduğu gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD)  görevli hareket memuru S.Y, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve kontrolör E.E.E. gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, seyrüsefer bilgileri ve telsiz konuşmalarının yer aldığı cihazla trendeki güvenlik kamerası görüntülerinin olduğu harddisk incelemeye alındı. 

PROF. DR. ALBAYRAK DA İÇİNDEYDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ile Ankara Valisi Vasip Şahin, kaza yerinde inceleme yaptı. Ardından tedaviye alınan yaralıları ziyaret etti. Vali Şahin, kazanın nedeninin yapılacak teknik incelemeden sonra ortaya çıkacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili bilgi alarak, tüm birimlerin seferber edilmesi talimatını verdi.  Öte yandan, kazada yaralananlar arasında 5 akademisyenin bulunduğu ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Berahitdin Albayrak'ın da hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Ekipler iş makineleri ve kurtarma köpekleriyle enkaz altında arama çalışması yaptı. 

Olay nedeniyle Konya’ya yapılacak seferler iptal edildi. 

Kazanın nedeni, yapılacak teknik incelemeden sonra ortaya çıkacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX