0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Ağustos 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:04 Ağustos 2018 Cumartesi 00:00:00

Adım adım bedelli

Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi. Bedelli askerlikle ilgili kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Adayların başvuru yaparken izlemesi gereken adımlar da netleşti.

Bedelli düzenlemesinin yer aldığı “Askerlik Kanunu’’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Adaylar, başvuru kılavuzunu Milli Savunma Bakanlığı Asker alma (ASAL) Genel Müdürlüğü’nün “asal.msb.gov.tr” internet adresinden inceleyebilecek. Bedelli askerlik başvurusu ve askerlik hizmet sürecine ilişkin tüm bilgiler başvuru kılavuzunda yer alıyor. 1 Ocak 1994'ten önce doğanlar 15 bin lira ödeyerek 21 günlük eğitimle, yurtdışındaki yükümlüler ise 2 bin euro ödeyerek uzaktan eğitimle askerlik yapmış olacak. Yurtdışındaki yükümlüler için 38 yaş sınırı da kaldırıldı. 

BAKANLIK KARAR VERECEK 

Yükümlülerin 3 Kasım 2018 tarihine kadar işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Başvurular, askerlik şubeleri ya da e-devlet'ten yapılabilecek. Yurtdışında yaşayanlar da konsolosluklara müracaat edebilecek. Adaylar, başvuru belgesini aldıktan sonra Ziraat Bankası ve Halkbank’a ödemesi gereken tutarı yatırabilecek. Başvuruların ardından, sayıya göre kişilerin kaç dönemde askerlik görevlerini yapacakları belirlenecek. 4, 5, 6 dönem mi olacağı, nerelerde, nasıl, hangi derslerin olacağına Milli Savunma Bakanlığı karar verecek. 

CELP DUYURUSU BEKLENECEK 

Yükümlüler, ödeme dekontunu askerlik şubelerine teslim ederek, Askeralma Genel Müdürlüğü'nün planlaması sonrasında yapacağı celp duyurusunu bekleyecek. Bu duyurunun ardından yoklama işlemine geçilecek. Celp duyurusunda, bildirilen tarihte yükümlüler birliklerine sevk edilecek. Hem temel askerlik eğitiminin hem de vatandaşlık bilgileri gibi teorik bilgilerin verileceği 21 günlük eğitimin ardından, kesin terhis işlemiyle askerlik sona erecek. Öte yandan bedelli askerlik hakkından yararlananlar, temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları işyeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli sayılacak. 

SİTE ÇÖKTÜ

Bedelli askerlik kılavuzunun yayımlanmasının ardından milyonlarca bedelli adayı Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesi ‘asal.msb.gov.tr’ye akın etti. Yoğunluk nedeniyle erişim problemi yaşanan site çöktü.  

Öne çıkan 13 il

58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur 

5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas 

1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa 

3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Antalya 

48. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat 

15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya 

59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan 

3. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale 

1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın 

116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale 

9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik 

Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir

10. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX