0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ağustos 2016 Cuma 22:01:00 - Güncelleme:26 Ağustos 2016 Cuma 22:05:00

"15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi" açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve Anadolu Ajansı çalışanlarının fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi" izlenime açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve Anadolu Ajansı çalışanlarının fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi", izlenime açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Müzesi'nde toplam 94 fotoğrafın yer aldığı serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Altepe, 15 Temmuz gecesi bir destan yazıldığını anımsatarak, "Bu milleti ve devleti yok etmek isteyenler, Türk milletini haritadan silmek isteyenlerin bu mücadeleleri tarih boyunca sürüyor. Bunu milli mücadelede de yaşadık ve her zaman için bu ülke yok edilmek istendi. Türkiye, bu millet ve dili haritadan kazınmak istendi ama amaçlarına ulaşamadılar." diye konuştu.

Bu güçlerin başarılı olamadığını vurgulayan Altepe, şöyle devam etti:

"Bizler tarih boyunca hiçbir ülkeyi karıştıralım, orada kargaşa çıkaralım diye uğraşmadığımız için bizim aklımıza gelmeyen şeytanlıkları düşündüler ve 40 yıl boyunca da bu yumuşak karınları oluşturmak için bu gruplardan birini de devletin içine sokmaya çalıştılar. Bu 40 yıl içinde devletin silahlı kuvvetlerine, emniyet teşkilatına, yargısına, adalet ve eğitim sistemine sokmak istedikleri bu hainlerle birlikte uzun vadeli hesaplar yaparak ülkeyi ele geçirmeye ve dış güçlerle birlikte bu ülkeyi yönetmeye yani onların maşası olmaya aday oldular. Ancak 40 yıllık bu hesaplarını, Türk milleti gücünü göstererek 4 saatte tersine çevirdi ve karşı darbeyi gerçekleştirdi."

Altepe, bu devlete yapılmak istenenlerin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Onun için bu fotoğraflar sergilenecek ve anıtlara dönüşecek. Şehrimizin farklı noktalarında bu fotoğraflar her zaman yerini alacak ve tarih boyunca yaşayacak." ifadelerini kullandı.

Daha sonra açılış kurdelesini kesen Altepe, Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürü Zafer Akpınar ile fotoğraf sergisini gezdi.

Fotoğraflar hakkında bilgi veren Akpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye AA tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını takdim etti.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX