0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

'Körfez'de savaş istemiyoruz'

ABD ve İran arasındaki gerginliğin artması, Suudilere geri adım attırdı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el Cubeyr, bölgede bir savaşı engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

İran konusunda tehditkâr ve şahin bir dil kullanan Suudiler, iş ciddiye binince geri adım attı. ABD ve İran arasında karşılıklı hamlelerle Körfez’de yükselen gerilim, olası savaş ihtimalini güçlendirdi. Bu nedenle panikleyen Suudi Arabistan, bölgede savaş istemediğini açıkladı. 

KENDİMİZİ SAVUNURUZ 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr, ülkesinin bir savaş peşinde olmadığını belirterek, “Böyle bir savaşın engellenmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. El Cubeyr öte yandan, buna rağmen olası bir savaşta Suudi Arabistan’ın tüm gücü ve kararlılığıyla karşılık vereceğini ve çıkarlarını savunacağını belirterek, topun İran tarafında olduğunu belirtti. 

MEKKE’DE KRİZ TOPLANTISI 

Bu arada Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz de, ülkesine ait petrol tankerlerine ve petrol boru hatlarına yapılan saldırılar ve bölgede gerilimin artması üzerine, bir kriz toplantısı düzenleme kararı aldı. Selman, 30 Mayıs tarihinde Mekke’de yapılması planlanan söz konusu toplantıya tüm Körfez ülkeleriyle Arap dünyasının liderlerini davet etti. 

İran’dan uzlaşma sinyali

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı General Hüseyin Selami, savaş peşinde olmadıklarını belirterek “Ancak savaştan da korkmuyoruz. ABD dünya için büyük bir risk. Eğer bize saldırırlarsa İran onlara büyük bir yenilgi tattıracaktır” ifadesini kullandı. Selami, Suudi Arabistan’ı da kastederek, “Onlarla bizim aramızdaki fark, onların savaştan korkması ve bir savaş iradesine sahip olmamalarıdır” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX