0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Ocak 2018 Çarşamba 14:29:00 - Güncelleme:03 Ocak 2018 Çarşamba 14:32:00

Spotify'a sahibinden izin almadan şarkıyı kullandığı için 1,6 milyar dolarlık telif hakkı davası açıldı

Dünyanın en popüler dijital müzik servislerinden Spotify, binlerce şarkıyı izinsiz kullandığı gerekçesiyle 1,6 milyar dolar tazminat istemiyle dava edildi

Tom Petty, Neil Young, Doors ve Weezer gibi ünlü isimlerin şarkılarının lisanslayan müzik yayıncısı Wixen Music, Spotify’ın bu sanatçıların kimi şarkılarını lisans almadan ve sanatçılara herhangi bir ödeme yapmadan yayınladığı gerekçesiyle mahkemeye gitti.

Kaliforniya federal mahkemesinde açılan davada, Spotify’ın izinsiz kullandığı belirtilen Free Fallin (Tom Petty), Light My Fire (Doors), Good Thing (Weezer) şarkıları için 1,6 milyar dolar tazminat talep edildi.

Wixen, Spotify’ın söz konusu şarkılar için kendilerinden herhangi bir lisans almadıklarını ve bu nedenle şarkıların yasa dışı şekilde yayınlandığını belirtiyor.

Müzik yayıncısı ayrıca, Spotify’ın lisans anlaşmalarını Harry Fox Agency üzerinden yürüttüğünün ancak bu ajansın gerekli çalışmaları yapmayı başaramadığının altını çiziyor.

19 milyar dolar değer biçilen Spotify konuyla ilgili açıklama yapmazken, şirketin geçtiğimiz yılın mayıs ayında Stockholm’de görülen benzer bir davada uzlaşmak için 43 milyon dolardan fazla ödemeyi kabul ettiği biliniyor. Habertürk

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX