0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Aralık 2017 Pazartesi 16:51:00 - Güncelleme:25 Aralık 2017 Pazartesi 16:56:00

Piri Reis, 2018 yılı sonunda denizle buluşacak

Türk Deniz Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak dev bir ‘canavar’ üretiliyor. Yeni Yerli Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşasına başlanılan 'Reis' sınıfı denizaltılarının ilki olan Piri Reis, 2018 yılı sonunda denizle buluşacak.

1974 Kıbrıs harekatından sonra Türkiye'ye uygulanan ambargo, Türkiye'nin savunma sanayisinde millileşmesinin önünü açtı. Hem savunma sanayi alanında hem de diğer alanlarda kritik teknolojilerin Türkiye'de geliştirilmesi ve kendi ihtiyacımız olan kritik teknolojileri Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla geliştirmenin önü açıldı.

 Gölcük Tersanesi, 2015 Ekim ayında başladığı Yeni Yerli Tip Denizaltı Projesi kapsamında başladığı ‘Reis’ sınıfı denizaltıların inşasını sürdürüyor. Proje kapsamında üretimine başlanılan ve çalışmaları hızla devam eden ilk denizaltı olan Piri Reis denizaltısı 2018 yılı sonunda denizle buluşacak. Yapılacak testlerin ardından da 2020’de seyrüsefer için hazır olacak. Projenin devamında 2025 yılına kadar her yıl bir denizaltı olmak üzere toplamda 6 denizaltı daha inşa edilmesi planlanıyor.
 
Hidrojen Yakıt Hücresi Teknolojisi ile geliştirilen Havadan Bağımsız Tahrik Sistemine sahip olacak denizaltılar, su sathına çıkmaksızın haftalarca dalmış durumda harekat icra etme imkan ve kabiliyetine haiz olacak.
 
Sessiz seyir yapma kabiliyetine de sahip olacak denizaltıların hizmete girmesi ile Türk Deniz Kuvvetlerinin muharebe etkinliğine önemli katkı sağlanmış olacak.

 Projede yerli yüklenici olarak STM, Aselsan, Havelsan, Ayesaş, Mılsoft, Koç Bilgi Sistem ve TÜBİTAK görev alıyor. Denizaltıların çeşitli sistem ve donanımlarını üretecek bu firmaların yanı sıra yerli birçok firmadan da ürün tedarik edilecek.
 
Bataryalar da Gölcük’te üretilecek
 
Denizaltı gemilerine dalmış durumda ihtiyacı olan gücü sağlayan, içerisinde bulundurduğu bataryalardır. Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilecek olan gemilere de dalmış durumda güç veren bataryalar, Gölcük Tersanesi Komutanlığı bünyesindeki Denizaltı Batarya Fabrikası’nda imal edilecek.

 Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilecek Reis sınıfı denizaltılar, bataryalarına ilave olarak, bünyesindeki yakıt hücreleri ile enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecek, dolayısıyla su üstüne çıkmaksızın daha uzun süre görev yapabilecek.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX