0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Şubat 2019 Pazartesi 12:24:00 - Güncelleme:11 Şubat 2019 Pazartesi 12:32:00

İklim değişikliği fırtınaların sayısını üç katına çıkardı

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi başkanlığında yapılan yeni bir araştırmaya göre, iklim değişikliği Atlantik kasırgalarını çok daha şiddetli hale getiriyor.

TM Dijital Haber Merkezi

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) başkanlığındaki yeni araştırmaya göre, iklim değişikliği Atlantik kasırgalarını daha şiddetli hale getirdi ve tahmin edilmesi zor olan fırtına sayısını 3 katına çıkardı.

NOAA'nın, Atlantik'te 1980 ila 2000 yılları arasındaki fırtınaları ve kasırgaları incelediği araştırmada hızlı bir şekilde yoğunlaşan fırtına sayısının neredeyse üç katına çıktığı ortaya çıktı. Araştırma ekibi bu artışın, iklimdeki doğal değişimi artırabileceğini ve bu artışın "oldukça sıradışı" olduğunu vurguladı.

Miami Üniversitesinden doktora derecesi kazanan ve Princeton Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan NOAA'nın araştırma ekibi lideri Kiernan Bhatia, "Yükselen bir eğilim olduğuna şaşırmadım, ancak bu yükselişin büyüklüğü oldukça şaşırtıcı." dedi.

Geçmişteki araştırmalar yoğun fırtınalarda bir artış olduğunu doğrulamış ve küresel ısınmanın okyanusları ısıttıkça bu artışın yükseleceğini öngörmüştü. Ancak bu çalışma fırtınaların artışının nedenini iklim değişikliğine doğrudan bağlayan ilk araştırma olarak kayırlara geçti.

Araştırma sonuçları Nature dergisinde yayımlandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX