0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

Hava savunmasında milli lazer atağı

Türk Savunma Sanayii'nin önde gelen kuruluşları, lazer silah çalışmalarını Hava Savunma Lazer Sistemi'ne dönüştürecek. Yeni silah sistemi, kritik tesis, üs ve limanları hava saldırılarına karşı koruyacak. 

Yerli ve milli askeri sistemleriyle dünyanın dikkatini çeken Türk Savunma Sanayii, uzay çağı teknolojilerini geliştirmek için yeni projeler hayata geçiriyor. Savunma sanayiinin önde gelen kuruluşları, lazer silah çalışmalarını ileri seviyelere taşımak için güçlerini birleştirdi. SAHA İstanbul koordinasyonunda, Aselsan, Roketsan, Ermeksan, Saver, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve Gebze Teknik Üniversitesi’yle oluşturulan konsorsiyum, “Lazer Hava Savunma Sistemleri” başlıklı proje geliştirdi. 

MENZİLİ 3 KİLOMETRE 

Proje kapsamında, TÜBİTAK BİLGEM tarafından yürütülen Yüksek Güçlü Lazer (YGL) Projesi, konsorsiyum vasıtasıyla gemi ve kara platformlarına sistem olarak adapte edilecek ve top, havan roket ve güdümlü füzelere karşı “Hava Savunma Lazer Sistemi” geliştirilecek. Sistem, havadan yere atılan mühimmatla top, havan ve roket tehdidine karşı, hedefe gerekli hassasiyette yönlenecek, takip edecek ve uygun menzilde angaje olarak hedefi imha edecek. Silah sisteminin hedef menzilinin 3 kilometre olacağı belirtildi. 

KULLANIM ALANI ÇOK GENİŞ 

Silahın hedef takip sistemi, kara ve deniz platformlarına entegrasyon ve sistem ana entegrasyonu, Roketsan ve Aselsan tarafından yapılacak. Silah sisteminin çok geniş bir kullanım alanı olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hava savunma birlikleri ve muharip gemiler için ortaya konulacak çözümler, MİLGEM ve envanterdeki muharip gemiler, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin kritik tesis, üs ve limanları, sivil tesis ve kritik yapılarla, sınır bölgelerinde de kullanılacak. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX