0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00

'Yatırım alanında en reformcu ülke Türkiye'

Başkan Yardımcısı Oktay, Türkiye'nin yatırımların önündeki kısıtlayıcı engelleri kaldırmada en reformcu ülke olarak tescil edildiğini açıkladı. 

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye, OECD ülkeleri arasında, uluslararası doğrudan yatırımların önündeki kısıtlayıcı engelleri kaldırmada 'en reformcu ülke' olarak tescillendi ve son 17 yılda 210 milyar doların üzerinde uluslararası doğrudan yatırım çekmeyi başardı” açıklamasında bulundu. 

KURUL İLK TOPLANTISINI YAPTI 

YOİKK'in yaklaşık 18 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Oktay, “Yatırımla ilgili pek çok kurum ve kuruluşumuzun üyesi olduğu Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, oluşturulduğu günden bu yana tüm paydaşların katkılarıyla etkin çalışmalar yürütmüştür. Toplantımız, kurulun üyelik yapısını yeniden düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Kararı sonrası gerçekleştirdiğimiz ilk toplantı olması açısından ayrı bir önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. 

REFORM NİTELİĞİNDE ADIMLAR 

Başkan Yardımcısı Oktay, sektörler arası işbirliğinin en somut tezahürlerinden biri olarak tanımladığı kurulun bünyesinde, üye kuruluşların desteğiyle bugüne kadar edinilen tecrübelerin, yeni döneme ışık tutacağını belirterek, “Geçtiğimiz 17 yılda Türkiye'de yatırım ikliminin iyileştirilmesi, istikrarın sağlanması ve her açıdan Türkiye’nin yatırımcılar nezdinde bir cazibe merkezi haline gelmesi amacıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve liderliğinde, reform niteliğinde birçok adım atılmıştır. Altını çizerek ifade etmek isterim ki, bu adımları atarken reformları asla tek seferlik politikalar olarak görmedik” değerlendirmesinde bulundu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX