0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Nisan 2019 Cuma 09:51:00 - Güncelleme:19 Nisan 2019 Cuma 09:51:00

TOKİ 2019 kura ne zaman? TOKİ kurası nasıl çekilecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

TOKİ 2019 kura ne zaman? TOKİ kurası nasıl çekilecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak? sorularının yanıtları tüm ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen 50 bin yeni sosyal konut projesi için başvurular alınmaya devam ediyor. 634 bin 724 bin başvurunun geldiği TOKİ projelerine son başvuru bugün yapılabilecek. Ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen TOKİ projelerinden 388 TL'den başlayan taksitlerle daire sahibi olunabiliyor. TOKİ projelerinde yer alan 2+1 dairelerin fiyatları 116 bin 400 TL'den, 3+1 dairelerin fiyatları ise 170 bin 720 TL'den başlangıç gösteriyor.

'TOKİ 2019 kura ne zaman? TOKİ kurası nasıl çekilecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak?' sorularının yanıtları herkes tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği TOKİ 50 bin yeni sosyal konut projesindeki dairelere başvurular bugün sona erecek. Yatay mimari konsepti ile yükselecek olan projelerden 388 TL'den başlayan taksitlerle daire sahibi olunabiliyor. Projelerde bulunan 2 oda 1 salon daireler 116 bin 400 TL'den başlayan fiyatlarla, 3 oda 1 salon daireler ise 170 bin 720 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. TOKİ kura çekilişi, TOKİ kura sonuçları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler...

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?  
TOKİ kura çekiliş tarihleri hakkında net bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik "Kuralar Nisan sonu, Mayıs başı gibi çekilecek, herkes dairesini alacak. Her ilde ayrı kura planlıyoruz. 40'a yakın ilimizde konut projeleri yapıldı." şeklinde bir açıklama yapmıştı. 

TOKİ KURA SONUÇ LİSTESİ AÇIKLANDI MI?
TOKİ kura sonuç listesi kura çekimlerinin gerçekleşmesinin hemen ardından açıklanacak. TOKİ kura sonuçlarına TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden Kimlik No'nuzu girerek ulaşabilirsiniz. 

TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN - TIKLAYINIZ

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?
“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecek. Kura tarihi daha sonra ilan edilecek.
1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.
4) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

TOKİ BAŞVURULARI YARIN BİTİYOR
TOKİ 50 bin sosyal konut projesi ile ilgili diğer alıcı adaylarının başvuruları 11 – 22 Mart 2019 tarihleri arasında kabul edildi, 25 Mart tarihinde şehit aileleri ve dul ve yetimlerin başvuruları alınmaya başladı. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin yapacakları başvurular ise 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında kabul ediliyor. Bu kapsamda başvurular yarın sona erecek. 

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
1- T.C. vatandaşı olması,
2- Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
3- Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması
4- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması,
5- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.800 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.800 TL olması gerekmektedir.) (3+1 Konut tipi hariç)
6- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
7- Ayrıca, konut başvuruları yapacak vatandaşların;
- 2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 25 yaşını tamamlamaları;
- 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 18 yaşını tamamlamaları gerekiyor.

TOKİ KONUTLARINDA OTURMA KOŞULU VE DEVİR İŞLEMLERİ :
Hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 1 (bir) yıl sonrasına kadar konutlarını üçüncü şahıslara devredemeyecekler. 

Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX