0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2020 Perşembe 11:13:00 - Güncelleme:20 Şubat 2020 Perşembe 11:27:00

Doğu Akdeniz'de neler oluyor! ABD, tam techizatlı 500 askerini Güney Kıbrıs'a indirdi

ABD Doğu Akdeniz'de var olan gerilimi daha da yükseltecek adım attı. Rum medyası, 500 ABD askerinin Güney Kıbrıs'a bağlı Bafta bulunan Andreas Papandreu Hava Üssü'ne yerleştiğini; İngiliz Ağrotur askeri üssünde de çalışmalar başlatıldığını açıkladı.

Bağımsız ve haklı politikalarımızdan rahatsız olan ABD, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı harekete geçti.

Rum Haravgi gazetesinin manşetten verdiği habere göre; İngilizlerin kontrolünde bulunan bölgede Amerikalıların savaş faaliyetlerine ev sahipliği yapması için yoğun bir çalışma başlatıldı.

İNCİRLİK, GÜNEY KIBRIS'A MI TAŞINACAK?

Gazetenin, "Kıbrıs, ABD´nin Orta Doğu ülkelerine yönelik saldırı mevzisine dönüştü" manşetiyle verdiği haberde; İncirlik'teki ABD üssünün Kıbrıs'a taşınma ihtimalinin de olabileceği ileri sürüldü.

KASIM SÜLEYMANİ SUİKASTİ SONRASI GELDİ

500 ABD askerinin tam teçhizatlı şekilde Güney Kıbrıs'a konuşlandığını yazan gazete, tüm bu ekipman ve personelin, İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin hemen ardından Güney Kıbrıs'a geldiğine dikkati çekti.

Gazete, ayrıca bu durumun Kıbrıs'a zarar verebileceğini, Kıbrıs'ın hedef haline gelebileceğine işaret etti.

ABD'nin daha önce Süleymani'nin öldürülmesinden sonra Rum yönetiminden 'acil' olarak askeri havaalanlarını kullanma izni istediği ortaya çıkmıştı.

DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX