0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Eylül 2018 Cuma 12:59:00 - Güncelleme:07 Eylül 2018 Cuma 13:00:00

ABD, yabancı sahip nedeniyle nüfuz edici bomba sözleşmesini iptal etti

ABD Hava Kuvvetleri (USA Air Force / USAF), yakın zamanda, BLU-137 / B nüfuz edici mühimmat başlıklarını üretmek için verilen iki sözleşmeden birini iptal etti.

Birleşik Krallık merkezli yayın organı Jane’s in ulaştığı bilgilere göre firma hem yabancı hem yeterince kalifiye değil.

ABD’nin gizlilik içeren bilgilere erişimi sınırlamak üzere kullandığı “Yabancı Sahiplik, Kontrol veya Etki” (Foreign Ownership, Control, or Influence /FOCI) protokolü bir sözleşmenin tamamlamasını engelledi. ABD Hava Kuvvetlerinin, 27 Haziran'da Finkl & Sons firmasına verdiği 300 adet BLU-137 / B tipi sığınaklara yönelik “bunker buster” mühimmat programı kesintiye uğradı.

Jane’s dergisinin edindiği bilgilere göre ABD Hava Kuvvetleri, ABD Hükümeti Hesap Verilebilirlik Ofisi'ne (Government Accountability Office /GAO), 16 Temmuz'da Finkl & Sons Firmasının ihaledeki rakibi Ellwood National Forge Firması’nın ihaleyi kaybettiğinde verdiği protesto dosyasını bildirdi. Protesto, ihale kararında bazı hataların altını çizerken, özel olarak, ihaleyi kazanan firmanın FOCI kapsamında olduğuna işaret ediyordu.

“Hava Kuvvetleri GAO'ya yazdığı mektupta Finkl'in FOCI kapsamında bir ABD şirketi olduğunu belirlediklerini, Finkl ihaleyi kazanmaya uygun olmadığının anlaşıldığını belirterken, “Bu nedenle, 30 Ağustos 2018'de Hava Kuvvetleri Finkl'e bir fesih bildirimi gönderdi” dedi.

BLU-137 / B, komuta ve kontrol birimlerinin bulunduğu tesisleri korumak üzere sertleştirilmiş materyalin kullanıldığı korugan ve sığınık tipi hedefleri yenmek için kullanılır. İptal edilen sözleşme, ilk yıl içinde her biri 300 adet ve sonraki dört yıl içinde her biri 3 bin 500 gövdeden üretmeyi hedeflemişti. Çalışmanın 3 Mayıs 2020'de tamamlanması bekleniyordu.

(C4defence)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX