0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Kasım 2019 Salı 18:46:00 - Güncelleme:19 Kasım 2019 Salı 18:52:00

Hawala nedir? Hawala sistemi ile para transferi nasıl yapılıyor?

FETÖ'nün 'Hawala' sistemiyle üyelerine 20 milyon dolarlık bir finans sağladığı tespit edildi. Terör örgütleri ve organize suç örgütleri tarafından da sıklıkla kullanılan alternatif havale sistemi, güven esasına dayalı bir sistem olup, çok az kayıt tutan veya hiç tutmayan bir ağ sistemi ile hesapların denkleştirilmesi esasına dayanır. Peki 'Hawala' sistemi nedir ve bu yöntemle para terör örgütü üyelerine nasıl ulaştırılıyor?

FETÖ'nün "Hawala" sistemiyle üyelerine 20 milyon dolarlık bir finans sağladığı tespit edildi. 'Hawala' sistemi nedir ve bu yöntemle para terör örgütü üyelerine nasıl ulaştırılıyor?

"Hawala", özellikle suç çetelerinin silah kaçakçılığında, terör örgütlerinin de terörün finansmanında başvurdukları bir sistem olarak biliniyor.

Küresel finans sisteminin dışına çıkılan bu sistemde para "güvenilir aracılar" üzerinden havale ediliyor.

Örneğin Almanya'daki güvenilir aracı parayı teslim aldığını bir diğer ülkedeki ortağına bildiriyor. O da aynı tutarı, almış gibi ödeme yapılması gereken kişiye teslim ediyor. Bu transfer elektronik ortamda kayıtlara geçmiyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX