0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Eylül 2016 Perşembe 13:58:00 - Güncelleme:23 Eylül 2016 Cuma 13:53:00

Ya Arda Turan ya Fatih Terim gidecek

Milli Takım’ın ve Galatasaray’ın eski yıldızı Ümit Karan, arkadaşımız Selahattin Ekrekli’ye Fatih Terim-Arda Turan krizinden başlayarak gündeme dair bir çok konu hakkına önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNEŞ ÖZEL- SELAHATTİN EKREKLİ

 

BİRBİRLERİNİ SUÇLUYORLAR


MİLLİ takımda maddi anlamda problemler oldu. Bunu herkes biliyor. Burada kim haklı? Kim haksız? Net bir şey konuşmuyor. Ben yapmadım o yaptı. İki taraf da birbirini suçluyor. Ama şu bir gerçek ki; bir kelle kopacak. Birisi Milli Takım’da olmayacak. Caner ve Gökhan Gönül için transfer problemleri vardı onun kızgınlığını yansıtmıştır milli takıma almamıştır. Burada en önemli faktör takım kaptanı olduğu için Arda.


ÖNEMLİ OLAN ARDA’YDI


ARDA Turan’ın olduğu yerde diğer isimler geçersizdir. Kimse Selçuk’u Milli Takım’a almadığı için Terim i sorgulamaz. Niye? Çünkü performansı düşüktü. Burada bir tek performansı iyi olan Arda. Burak’ı da santrafor olmadığı için alırsın Milli Takım’a. Onun dışında Gökhan ve Caner i zaman zaman yine çağırabilir. Ama Arda’daki olay farklı. Ya Arda gelecek Fatih hoca gidecek, ya da Fatih hoca gelecek Arda bir daha milli takım formasını giymeyecek.


SIR GİBİ SAKLIYORLAR


BEN ikisini de iyi tanıyorum. Arda’nın röportajından sonra Fatih Hoca’nın bunları kabulleneceğini sanmıyorum. Aynı şekilde Arda’da bu lafları kabullenmeyecek. Bu saatten sonra Terim’ in olduğu Milli Takım’da Arda forma giyemez. Aileler bile işin içine girdi. Bundan dönüş olmaz. Burada ağır bir şeyler var ki ikisi de böyle konuştu. Ne olduğunun da kimse söylemiyor. Ama kelleden biri kopacak. 2 maça bakar yani.


Deplasman yasağı saçma


Üç büyüklerin birbiriyle oynadığı maçlara seyirci götürememesini eleştiren Karan, "Yasak kesinlikle kalkmalı. Geç bile kalındı. Böye garabet bir uygulama olmaz" dedi.


ZATEN MAÇA GİDEN YOK


BUNUN kararını vermek bu kadar zor mu? “Evet” dersin geçersin ya da “Hayır” dersin biter ama bence alınmayacak. Çıkacak olay! Ne yapacağız yani ?.Bundan önce hiç olay çıkmadı mı? Ne yapalım? Zaten stada insan gelmiyor. Ortalama 60 bine oynuyoruz haftalık. Almanya’da tek stada 60 bin kişi geliyor. Risk alacaksın. Bundan yıllar önce el ele maça geliyorduk, şimdi niye gelemiyoruz?


TARAFTARLIK KAVGA ETMEK DEĞİL


TÜRKİYE zaten kritik günlerden geçiyor. Bıraksınlar; bu ülke her şeyden önemli, bunu unutmasınlar. Taraftarlık kavga etmek değil. Provokatörük her zaman olabilir, her kulüpte vardır. Onlara ayak uydurmayacaksın. Onları dışlayacaksın. Her taraftar için geçerli bu. Bence taraftar yasağı çok saçma. Sadece bizm ülkemizde olmuyor. Holiganizim her yerde var. İngiltere’de italya da ama biz kendimizi kötülemek için her şeyi yapıyoruz.


Haklarımı geri istiyorum


TEKNİK direktörlük yapmak istiyorum ama onun için lisans lazım. Federasyon’un haklarımı geri vermesi lazım. Vermediği sürece ben lisans çıkartamam. 2 yıl men cezası almıştım. FETÖ’cüler cezayı vermişti, hepsi cezaevine girdi şimdi. Lisans kursuna gittim sonra beni bir daha kursa almadılar. Federasyon’a dava açmam lazım böyle devam ederlerse. Bir adım bekliyorum artık onlardan. Kardeşim kusura bakma böyle böyle oldu diye. Ben de futbola dönmek istiyorun. Tamam FETÖ’cüler bize izin vermediler zamanında ama artık bitti o işler. Hala var mı FETÖ’cü bilemem. Bana ceza veren adamların 8’i tutuklandı. Ben haklarımı istiyorum.


Röveşatanın sırrı


ŞİMDİ uzun zamandır öyle bir gol izlemediğimiz için hem ben hasret kaldım, hem de benden sonra Türkiye’de o vuruşu yapacak bir oyuncu gelmedi. Dolayısıyla baya bir hasret kaldık böyle jeneriklik gollere… En son Eren Derdiyok güzel çok klas bir gol atınca bir “oh”’ çektim. Sonunda böyle bir gol izlediğimi için çok mutlu oldum. Tabi ben hala bu yaşta bu hareketi yapabildiğim Telegol’de göstermeye çalıştım. Gerçi çimde değil, betonda yaptım. Bence benim vuruşumda oldukça başarılıydı yaşıma rağmen. Çok keyif aldım.  

 

Şimdiki oyuncular çok tembel


ŞİMDİKİ oyuncular idman bitimi doğruca soyunma odasına giderler. Biz idman sonrası sahada kalır vuruş çalışırdık. Özel vuruşlar yapardık. Ama şimdiki oyuncular parayı bulunca önem vermiyorlar. Galatasaray’a gelmiş. “Benim hedefim burası. Nasıl olsa hedefime ulaştım” deyip fazla çalışmıyorlar. Buraya geldim Galatasaray’a bir şeyler katayım diye oynamıyorlar. Bakın bu sene Tarık Çamdal, Veysel Sarı gibi bir sürü oyuncu gelip gitti. Galatasaray’a gelipte ne yaptın


Alt yapı yok, yetişen oyuncu da yok


TÜRKİYE’DE santrafor yetişmiyor. Şu anda bir Cenk Tosun var o da zaman zaman oynayacak. Belki de takımında yedek kalacak. Form durumuna bağlı. Burak Yılmaz’ın artık yaşı ilerledi. Ama genelde alt yapıdan oyuncu yetişmiyor ki santrafor da yetişsin. Sağ bek, sol bek yetiştiremiyoruz ki santraforda yetiştirelim. Biz artık alt yapıya hiç önem vermiyoruz. Anadolu’da yetişen oyuncu sayısı sıfır! Ne yapıyoruz? Gurbetçilere yöneliyoruz. Mecburen gurbetten futbolcu getirtiyoruz. Ya da yabancı futbolcu getirtiyoruz. Ama genel anlamda dünya da santrafor kalmadı.  


Yöneticiler paraları çalmayı bırakacak


OYUNCUNUN  dışarıdaki bonservis ücreti transfer markette 1 milyon ama biz alıyoruz oyuncuyu 5 milyona! Yöneticiler artık bu paraları çalmayı bırakacak. Her kulüp için geçerli bu. Kulüp sevdalısı olmak, kulübe sevgi göstermek çok ayrı bir şey. Kulüpten para istemek, Para arzu etmek, para çalmak hoş değil. Taraftarlık değil yani. O yüzden bakıyorsun orada oyuncunun alacağı en fazla 1 milyon euro burada alıyor 4 milyon euro. Burası Katar mı? Ama resmen Katar’a çevirdiler.

 
Ligin favorisi Beşiktaş!


LİGİN favorisi Beşiktaş. Geçen senenin şampiyonuydu. Bu sezon en iyi futbolu oynayan takım yine Beşiktaş. Ardından Galatasaray, Başakşehir, Osmanlıspor belki Fenerbahçe toparlarsa yarışa katılır. Ama şu anki formuyla Kasımpaşa maçını göz önünde bulundurmamak lazım. Kasımpşa zaten düşmüş bir takım havasında. O yüzden Fenerbahçe 5 attı diye belki biraz moral olmuştur futbolcularda ama futbol olarak yine bir şey yoktu.


Aziz Yıldırım’ın inadı şampiyonluktan etti


FENERBAHÇE’DE Pereira’nın zaten geçen sezonun başında ilk üç dört haftasından sonra gönderilmesi gerekiyordu. Israr edip kendilerini mahvettiler. Orada Aziz Yıldırım’ın inadı Fenerbahçe’yi şampiyonluktan etti. Bu kadar net. Yoksa o kadro geçen sene herkesin favori kadrosuydu. Kadroyu kuruyorsun ama hoca yok. Aykut Kocaman’ı getirseydin tekrar. Lig başlıyor sen Pereira’yı gönderip Advocaat’ı getiriyorsun. Advocaat ne diyecek? “Ben takımı tanımıyorum diyor” doğal olarak.


Tolga Ciğerci’yi 3 sene önce getirecektim


TOLGA Ciğerci’yi ben 3 sene önce Galatasaray’a götürmek için babasıyla görüştüm. Hatta Berlin’de babasıyla bir restorantta oturduk konuştuk. Ama Tolga o zamanlar Türkiye’ye sıcak bakmıyordu. O zaman da Tolga’yı Galatasaray a götürmek istedim. Buındesliga’da oynamak kolay değil. Bu çocuk yıllardır Bundesliga’da isim yapmış bir oyuncu. Yeni bir keşif değil. Bundesliga’da oynayan her oyuncu Türkiye’de rahatlıkla oynar.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX