0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2018 Cuma 02:00:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2018 Cuma 02:00:00

'Terim Türkiye efsanesidir'

Mariano: Fatih Hoca’nın gelmesiyle bütün ambiyans ve bütün takımın havası değişti. Biz de Fatih Hoca’yı daha iyi tanımaya başladık. Bakıldığı zaman sadece Galatasaray camiasının bir efsanesi değil, Türkiye efsanesi…

GÜNEŞ

KARİYERİMDEKİ İLK ŞAMPİYONLUĞUM

GALATASARAY’IN 21. şampiyonluğunun mimarlarından olan Mariano, samimi açıklamalarda bulundu. Kariyerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadığını belirten Brezilyalı oyuncu, “Çok zor bir lig oldu. Önemli ve güçlü rakiplerimiz vardı. Kendi gücümüzün farkındaydık, neler yapabileceğimizi biliyorduk. Sonuna kadar mücadele ettik. İlk sezonda şampiyonluk yaşamak da farklı bir duygu. Çok fedakarlıklar yaptık, zor maçlardan geçtik, zor zamanlardan geçtik ama mutlu sona ulaştık” dedi. 

ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ ALDIK

TEKNİK direktör Fatih Terim’e de övgüler yağdıran Sambacı, “Yeni bir takımdık. Sonrasında hoca değişikliği yaşandı. Fatih Hoca’nın gelmesiyle bütün ambiyans ve bütün takımın havası değişti. Bu durum hepimizi olumlu yönde etkiledi. Oyuncular olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yaptık, sonuna kadar mücadele ettik ve bu formayı en iyi şekilde taşıdığımızı düşünüyorum. Çalışmalarımız biraraya gelince, bunun meyvelerini aldık diyebiliriz” açıklamasını yaptı.

ANTRENMANLARA NEŞE GELDİ

MARİANO şöyle devam etti: “Fatih Terim’le ilk kez çalışacaktım. Burada olan arkadaşlarımdan detaylı bilgi aldım. Bunların başında da Muslera geliyor. Antrenmanlardaki neşe, takımın havası, her şey değişti. Biz de Fatih Hoca’yı daha iyi tanımaya başladık. Bakıldığı zaman sadece Galatasaray camiasının bir efsanesi değil. Galatasaray’la nereye gidersek gidelim, bütün halkın ona gösterdiği sevgi ve saygıyı gördük. Sadece Galatasaray’ın değil bir Türkiye efsanesi…” 

LİNNES BENİ OLUMLU ETKİLEDİ

MARİNAO: “Martin Linnes kaliteli bir oyuncu. Kendi mevkiinizde kaliteli bir oyuncu olduğu zaman, bu sizin performansınızı da olumlu anlamda yükseltiyor. Diğer taraftan iyi bir futbolcu olmasının yanında çok da iyi birisi. Saha içinde ve saha dışında iyi kalpli bir insan. Saha dışında da arkadaşlığımız sürüyor. Kamplarda ben, Muslera, Fernando, Maicon, Martin, beraber vakit geçiriyoruz, toplanıp birlikte oyunlar oynuyoruz. O yüzden çok özel bir insan.” 

TUDOR’A TAŞ ATTI

ESKİ teknik direktör Igor Tudor’a göndermede bulunan Mariano, “Son haftalardaki ‘Konsantrasyon’ kelimesi çok önemliydi. Daha çok birbirimize kenetlendik. Bundan önceki çalıştığım bazı hocalar, müzik dinlemeye izin vermezlerdi, gülmeye izin vermezlerdi. Onlara göre stada gidene kadar müzik dinlemek ya da gülmek, bir konsantrasyon eksikliği ve ciddiyetsizlik olarak adlandırılırdı. Hocamızın gelmesiyle ambiyans nasıl değişti diyorsak, bu da onların başında geliyor” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX