0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Temmuz 2018 Pazartesi 08:39:00 - Güncelleme:23 Temmuz 2018 Pazartesi 09:43:00

Mesut Özil: Yine olsa aynısını yaparım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmasından dolayı Almanya’da linç edilen Mesut Özil, Almanlar'ın ırkçılığına maruz kaldığının altını çizerek, “O fotoğrafı yine olsa çektiririm” dedi ve Almanya Milli Takımı bıraktığını açıkladı.

Almanya Milli Takım formasını giyen Türkiye kökenli futbolcu Mesut Özil, tepki görmesine neden olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la çektirdiği fotoğrafa ilişkin konuştu. Twitter’dan açıklama yayımlayan Özil, “Ne olursa olsun yine de aynı fotoğrafı çektirirdim. Buluşmayı reddetmek, atalarıma saygısızlık olurdu” ifadelerini kullandı.

ANNEMDEN BÖYLE GÖRDÜM

■ MESUT Özil, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden pişman olmadığını söyledi ve ırkçılığa maruz kalmasından dolayı milli takım kariyerini noktaladığını açıkladı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından ‘Başkan Erdoğan ile Buluşma’ başlıklı bir açıklama yayımlayan Mesut, “Birçok insan gibi, benim de köklerim bir ülkeden fazlasına bağlı. Almanya'da büyüdüm, ailem ise Türkiye'deki kökleri vardı. İki kalbim var, biri Alman, öteki Türk. Annem, çocukluğum boyunca her zaman saygılı olmayı ve nereden geldiğimi asla unutmamamı öğütledi” diye konuştu.

ALMANLAR FARKLI YÖNE ÇEKTİ

■ CUMHURBAŞKANI Erdoğan ile Mayıs ayında Londra’da buluştuğunun hatırlatarak devam eden gurbetçi yıldız, “2010 yılında Berlin'de Türkiye ile Almanya arasında oynanan ve Angela Merkel ile izlediği maçtan sonra ilk kez buluşmuştuk. O günden sonra birçok noktada yollarımız kesişti. O fotoğrafı çektirirken hiçbir politik amacımız olmamasına rağmen, Alman medyasının buna bu kadar büyük bir tepki vereceğinin ve bazı insanların beni yalancılıkla suçlayacağının farkındaydım” dedi.

KİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL

■ “BENİM için, Başkan'ın kim olduğu önemli değil, Başkan olması önemli” diyen Mesut, “Politikacılara saygı duymak bir bakıştır ve eminim ki Kraliçe ve Başbakan Theresa May de Erdoğan'ı Londra'da konuk ettikleri zaman aynı bakışı paylaşıyordur. Türk veya Alman Başkanı olması fark etmez, davranışlarımda hiçbir değişiklik olmayacaktır. Seçimden önce veya seçimden sonra hiç fark etmez, ben o fotoğrafı yeni de çektirirdim” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX