0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Eylül 2016 Pazartesi 13:33:00 - Güncelleme:05 Eylül 2016 Pazartesi 13:40:00

Mehmet Helvacı: "Dursun Özbek acemiliğinin kurbanı oldu"

Mehmet Helvacı, Galatasaray'ın maddi sorunlarının sebebini ve Avrupa'dan men edilişini şu sözlerle yorumladı: "Bu sıkıntı önceki yönetimin yanlış politikası yüzünden oluştu. Dursun Özbek ve ekibi de zamanında önlem almayarak tecrübesizliğinin kurbanı oldu"

KULÜBÜ CEZALANDIRMAYIN

G.SARAY eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı, Sarı-Kırmızılı kulübün son durumunu değerlendirdi. Yönetim ne kadar yanlış yaparsa yapsın taraftarın her zaman takıma destek olması gerektiğini belirten Helvacı, “Şahıslara kızıp G.Saray’a tepki koyarak kulübü cezalandırmaya hakkımız yok. Yapılan yanlış eleştirilecek, taraftarın buna hakkı var ama bunu yaparken takıma olan desteğini bırakmayacak. 50 bin kişi kombinesini alacak, üzerine düşeni yapacak” dedi.  

                                       

ÖZBEK ÖNLEM ALMADI

UEFA’NIN verdiği 1 yıllık Avrupa’dan men cezasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Helvacı, bunu engellemek için gerekli çalışmaların yapılmadığını söyleyerek, “Cezanın alınacağı belliyken önlemler alınmadı. Yönetim bu işten kurtulabileceğini sandı ve tedbir almaktan kaçındı. Ancak bunun asıl sebebi önceki yönetimlerin yanlış politikaları. Dursun Özbek ve ekibi acemiliğinin kurbanı oldu” ifadelerini kullandı.

 

RİEKERİNK, PLANSIZLIĞIN GÖSTERGESİ

MADDİ konuları bir kenara bırakıp saha içine dönen Helvacı, Riekerink’in takımın başına getirilmesinin yanlış olduğunu şu sözlerle belirtti: “Birini altyapı için getirip sonra A takıma çıkarmak işleri iyi yönetmediğinizi gösterir. Şu anda altyapının başında kim var? İşte bu tecrübesizlik ve plansızlığın göstergesi. Seçenekler arasında mantıklı bir aday olmadığı için Riekerink’in gelmesi doğru olarak gözüküyor. Ancak şampiyon olursak bu yönetimin değil, G.Saray’ın başarısı olur.”

 

 

Samimi olurlarsa başarı gelir

YÖNETİMLER arasında kıyaslama yapmanın doğru olmadığının altını çizen G.Saray eski 2. Başkanı, “Her dönemin kendine has özellikleri olduğu için bunu yapmak mantıklı olmaz. Şu andaki yönetimin yaptıklarını tecrübesizliklerinin dışında olumlu buluyorum. Başta oluşturdukları tutarsız tablo hala yıpranmalarına sebebiyet veriyor. Umarım bundan kurtulurlar. Samimiyetlerini ortaya koyabilirlerse başarı gelir” dedi.

 

Mehmet Özbek’in aktif olması etik değil

DURSUN Özbek’in kardeşinin yönetim kurulu üyesi olmadığı halde faal olarak kulüpte çalışmasının etik olmadığını belirten Helvacı, şöyle konuştu: “Başkanın kendi tercihidir. Güvendiği bir insanla çalışmak istemesi anlaşılabilir bir şey ama Galatasaray’ın genetiğinde bunlar doğru tercihler değildir. Mehmet Özbek kaliteli bir insan olabilir ancak başkanlık yapıyorsanız kardeşinize ihtiyaç duymayıp alternatif isimler çıkarmak zorundasınız.”

 

Riva'dan gelen paralar nereye gidecek?

DURSUN Özbek’in, Riva’yı satmak istemesini doğru bulduğunu belirten Helvacı, şu ifadeleri kullandı: “Riva’nın değerlendirilmesi lazım. Başkan da bunun için uğraşıyor. Ancak Riva satıldığında gelecek paranın nereye kullanılacağını açıklayıp kendini garanti altına alması gerek. Ben olsam bu paranın %90’ının kulübün borçlarına harcanacak olmasını açıklarım.

 

İhtiyaç olursa göreve hazırım

7 sene Galatasaray yönetiminde olan Mehmet Helvacı, ihtiyaç olduğu halde kulübe destek vermekten hiçbir zaman kaçınmayacağını söyledi ve ekledi: “Şu anda yöneticilik yapmayı düşünmüyorum. Ancak mevcut yönetim benden herhangi bir istekte bulunursa her türlü yardımı yapabilirim. Biz Galatasaraylıyız. Bu saatten sonra bunu değiştirmek mümkün değil.”

 

Başkanlık yapmayı düşünmüyorum

“Galatasaray’da ancak aklımdaki şeyleri yapabileceğimi görürsem başkan adayı olurum. Aksi takdirde bunu düşünmüyorum. Çünkü söylediklerimi yapamadıktan sonra aday olmanın bir yararı olacağını düşünmüyorum. Bu kulübe başkan olmak isteyen biri işini gücünü bırakacak ve tamamen Galatasaray’a odaklanacak. Benim henüz bunları yapmak için bir vaktim yok.”

 

(Güneş özel röportaj)

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX