0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 08:24:00

Yavaş'a HDP 'rehabilitasyonu'

“HDP'liler rehabilite edilmeli” açıklamasının ardından “Dilim sürçtü” diyerek geri adım atmak zorunda kalan, CHP-İP-HDP’nin Ankara adayı Yavaş, “Bana bundan sonra siyaset değil proje sorun” dedi.

CHP, İP ve HDP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın, Kandil’in partisine desteğini inkar etmeye çalışması ters tepti. Terör örgütü PKK’nın güdümündeki HDP’nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP'nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun seçildikleri takdirde, bunun HDP'lilerin oylarıyla olacağını söyledi.

KONUŞTUKÇA BATIYOR

Kandil’in partisinden gelen açıklamaya sözde rest çeken Yavaş, katıldığı bir televizyon programında “HDP'liler topluma kazandırılmalı. HDP’liler rehabilite edilmeli” ifadelerini kullandı. Programdan sonraki gün ise basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, “HDP'yi ziyaret edecek misiniz” sorusu karşısında şaşkınlığa uğradı. “Kağıtta yazılanın dışına çıkma' talimatı alan Yavaş, ne söyleyeceğini bilemeyince “Ajans karar verecek” dedi.

AJANSTAN YENİ TALİMAT

Kandil’in partisinin eş başkanının açıklamasının ardından yaptığı açıklamalarla Yavaş’a HDP’liler büyük tepki gösterdi. Hasip Kaplan’ın “Seni öyle bir rehabilite ederiz ki aklın şaşar” sözleri başta olmak üzere HDP’li birçok ismin, sosyal medya üzerinden tehdide varan mesajlarla Yavaş’a yüklenmesinin ardından hemen çark etti. PKK ve HDP’nin desteğini kaybedeceğinden korkan Yavaş, katıldığı bir televizyon programında “‘HDP'liler rehabilite edilmeli’ derken dilim sürçmüş” ifadelerini kullandı. Feleği şaşan ve “HDP'lileri üzme” talimatı alan Yavaş “Bana bundan sonra siyaset değil proje sorun” açıklamasında bulundu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX