0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:13 Aralık 2019 Cuma 08:00:00

PKK'da büyük çöküş! Fırsatını bulan kaçıyor

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları terör örgütünden firarları artırdı. PKK ve YPG’den kaçan 5 terörist daha, dün sınır karakollarına teslim oldu. 

Yurtiçinde ve sınır ötesinde yapılan başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK/YPG’ye büyük darbe vuruldu. Örgüte nefes aldırmayan bu operasyonlarla, PKK’nın yurtiçindeki terörist sayısı 500’ün altına düştü. TSK ve MİT işbirliğiyle Irak’ın kuzeyinde yapılan nokta operasyonlarla da, başta kırmızı listede aranan elebaşıları olmak üzere, terör örgütünün çok sayıda sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi. 

ÇOK SAYIDA KİŞİ VAR 

Yerli ve milli İHA ve SİHA’ların yoğun kullanıldığı bu operasyonlar, örgütte büyük bir panik yarattı. Elebaşılarının öldürülme korkusuyla inlerinden çıkamadığı ve örgütte artan firarlara karşı bir şey yapamadıkları ortaya çıktı. Son dönemde teslim olan terörist sayısında adeta patlama yaşandı. İçişleri Bakanlığı’nın ailelerle yaptığı işbirliği, bu sayının artmasına önemli katkı sağladı. Teslim olan teröristler ifadelerinde, örgütten kaçmak isteyen çok sayıda kişinin bulunduğunu söyledi. 

ELEBAŞILARI KORKU İÇİNDE 

Geçtiğimiz haftalarda PKK’dan kaçarak Türkiye’ye gelen “Kader” kod adlı terörist N.D, güvenlik güçlerine sığındıktan sonra yaptığı açıklamada, Diyarbakır’daki annelerin oturma eyleminin, örgüt elebaşılarında büyük psikolojik baskı ve endişe oluşturduğunu söylemişti. Terörist N.D, “Örgüt içindekiler kendi ailelerinin de oturma eylemine katılıp katılmadığını takip ediyor. Ailesini orada gören çocuklar çok etkilendi. Annesini ve babasını televizyonda görüp de ağlayanlar oldu. Birçok kişi örgütten kaçıp eski yaşamına dönmek istiyor” demişti. 

KAMPLARDAN KAÇTILAR 

Son olarak Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4, Suriye’nin kuzeyindeki terör gruplarından kaçan bir PKK/YPG’li terörist de dün güvenlik güçlerine teslim oldu. Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'da çözülmelerin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 PKK'lı terörist Silopi'de, Suriye'nin kuzeyindeki terör gruplarından kaçan bir YPG'li terörist de Nusaybin'deki hudut karakolumuza teslim oldu” ifadesi kullanıldı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX