0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00

Ekrem'in ablasından Mehmetçik'e hakaret

CHP-İP-HDP ve SP’nin içinde yer aldığı FETÖ ve PKK destekli, zillet ittifakı’nın mimarlarından Akşener, yine Pensilvanya ağzıyla konuştu, İP lideri, 15 Temmuz’da, FETÖ’nün kanlı darbe girişimini engellemek için sokağa çıkan sivilleri katleden darbeci askerlere ‘Mehmetçik hapiste’ diyerek sahip çıktı.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek Yerel Yönetim Seçimleri’nde AK Parti-MHP’nin Cumhur İttifakı’nın karşısında, CHP-İP-HDP ve SP’nin içinde yer aldığı FETÖ ve PKK destekli Millet İttifakı yer alacak. Kandil’deki PKK elebaşılarının çağrılarıyla kurulan ‘zillet ittifakı’nın mimarı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İP Genel Başkanı Meral Akşener’e teröristlerin işbirliği mesajına aracılık etti. İP lideri Akşener, partisinin kuruluşundan günümüze kadar FETÖ’ye yakınlığıyla sürekli ön plana çıktı. Başka, kendi ekibi olmak üzere İP’te birçok FETÖ’cünün aktif olduğu ortaya çıktı. 

FETÖ firarisi Ekrem Dumanlı ‘zillet ittifakı’na oy istedi.

BARDAĞI TAŞIRDI 

Yaşanan bu skandalın ardından birçok İP’li partiden istifa etti. Kurucular, il başkanları, milletvekili gibi isimler, kalabalık gruplar halinde peş peşe İP Genel Merkezi’ni istifa dilekçesi yağmuruna tuttu. Ardından Akşener’in Kılıçdaroğlu’yla kapalı kapılar ardında yaptıkları ittifak, İP’te büyük krizlere neden oldu. CHP’yle bile işbirliğini reddeden partililer, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’yle yapılan kirli anlaşmaya isyan bayrağını açtı. YSK'ya teslim edilen CHP-İP listelerinde yer alan HDP’li ve ‘terör sevici’ adaylar, bardağı taşıran son damla oldu. FETÖ istifalarının ardından İP’te PKK istifaları furyası başladı. Genel Başkan Akşener ve ekibi sessizliğe gömüldü. Akşener liderliğindeki İP yönetimi, açıklama yapmak yerine istifa dilekçelerini işleme koymayı tercih etti. 

ÖRGÜT PROPAGANDASI

‘Zillet ittifakı’nın seçim çalışmalarına Kocaeli’de düzenlenen mitingle devam eden Akşener, skandal açıklamalarda bulundu. FETÖ ve PKK ilişkisi nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde yer alan genel başkan, ihanet çetesinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan FETÖ'cü askerleri “Mehmetçik” olarak ifade etti. Darbecilere sahip çıkan Akşener konuşmasında, “Garip gureba, çaycı, çorbacı hapiste. Mehmetçik hapiste” ifadelerini kullandı. FETÖ'cüler tarafından motivasyon kaynağı olarak kullanılan “Martın sonu bahar olacak” sloganını kullanan Akşener'in “Mehmetçik hapiste” çıkışı, sosyal medyada büyük tepki topladı. 

FETÖ’nün hainleri aklamaya yönelik algı operasyonuna tam destek veren Akşener, 250 vatandaşı şehit eden darbeci askerler için seferber oldu.

İP Genel Başkanı Meral Akşener, ‘zillet ittifakı’nın seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki mitinge birlikte katıldı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX